Автор Тема: Fisher F75  (Прочетена 222460 пъти)

0 Потребители и 4 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен TRAKER

• Ветеран
  • Публикации: 528
  • nobiscum deus
Re: Fisher F75
« Отговор #30 -: Януари 21, 2012, 08:32:10 pm »
Не съм много сигурен коя година започва производството на Ф-75,някаде през 2007 ще да е.
Интересно ми е какви промени търпи през теа години?

поздрави
Тук най-добре могат да помогнат търгоците,ако имат желание разбира се  ;)

Неактивен jubei

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 2
« Отговор #31 -: Юли 18, 2013, 08:10:20 pm »
Добре дошъл,по всичко личи ,че фишера е излязал  сполучлив апарат,харесва се на всиччки без изключения ;D
Всъщност ,кое ти е излязло около 400 лв.?Само антената или целия апарат ?

поздрави

Извинявам се за късния отговор колега.... антената ми струваше 400 лв.

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 1520
« Отговор #32 -: Декември 23, 2013, 08:30:00 pm »
Тъй като интересът е голям, а информацията малко, намерихме начин временно да се сдобием с F75 за нуждите на форума .
 Днес в планината времето беше чудесно, направих справка,че няма лов, изчаках да поомекне времето, навлякох се хубаво и с раницата хайде на тестове. Реално го поразходих за около час, толкова ми остана след прехода в планината, защото макар и слънчево и с хубава зимна екипировка  се измръзва.
 Носещата конструкция е много качествена без луфтове и потраквания, апаратът се сглобява за няколко минути.
 Теренът за тестове е с петна от средна до висока минерализация, на него примерно Лобото се грундира със зор на позиция на ключето Alkali(на Normal - никакъв шанс) . Фишерът се грундира без проблеми с тригера за автоматичен грунд баланс FASTGRAB. За пръв път работя с апарат ,който дигитализира стойността на грунд баланса и отчита минерализацията - голям кеф. Въобще на екрана се визуализира един куп полезна информация. В сравнение с дигиталните металдетектори с които съм работил( White's - XLT,DFX и GTI2500 на Garrett) F75 визуализира повече полезна информация. Но тази визуализация на толкова информация в реално време е и нож с две остриета - товари се процесора и това се отразява на бързината, примерно ХП голдмакс е по бърз от Ф75. Но според мен си заслужава,с изключение на ГТИ2500 за известно бях отписал металдетекторите с дигитални дисплеи, сега F75 ме убеждава ,че съм бил в грешка.
Първите минути бях изумен - невероятно удобен и лек апарат !!!!, въобще не изморява ръката, даже и в пресечен терен. Все още не съм свикнал със стойностите на цифровата индикация на Фишера, така че не мога да дам пълна информация за качеството на идентификация, а и за малкото време нямах цветни сигнали, все пак този терен съм го минавал с един куп маркови апарати за тестове. Реших да заровя 10 ст от Бай Тошово време и се получи това ,което е писал колегата Ztec, в незаровената дупка с монетката на дъното не се индикираше сигнал, зарових дупката и сигнал имаше. Следващият сигнал - в дискриминация - минах го многократно - стойности 95,98, 99 и го изкопах от любопитство - антично ръждясало пиронче, ако и при следващо такова намерено стойностите са същите , това ще е голям плюс за апарата.
Справя се много добре с горещите камъни, понеже теренът ми е познат и някои от тестваните металдетектори ги индикират.
Използвах безжични слушалки Bluewalker и апаратът и слушалките си напаснаха като дупе и гащи. Направи ми впечатление ,че в някои случаи дисплеят индикира сигнал, звуков такъв няма, .т.е. трябва внимателно да се следи дисплеят.
Апаратът е доста по дълбок в All Metal от режим дискриминация. Има трешолд в All Metal, което позволява да се следи по промяната му за дълбоки сигнали.

Неактивен Mladencho

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 634
« Отговор #33 -: Декември 23, 2013, 09:02:28 pm »
Фишера по-добре ли се справяше от лобото на този терен,на който си го пробвал.. ?
"Животът на човекът е това,което той сам мисли за него"  -  Марк Аврелий

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #34 -: Декември 23, 2013, 09:13:34 pm »
Все още не мога да направя сравнение, защото го поразцъках само час. С лобото съм свикнал и на този терен съм тествал с 10"на12" дд , Фишерът си е със стандартната 11", плюс това ,че още нямам опит и рутина с него. Да речем ,че са равни. Но с Лобото ръката ми се изморява много бързо, то не е добре балансирано,а и  10" на 12" сондата е бая тежка. C Фишерът комфортът и удоволствието да търкам днес просто беше в пъти повече. Но Лобото е по категорично в идентификацията и дискриминацията на този терен. Днес просто включих Фишера, грундирах го , вдигнах му сенса и това е, а има куп други настройки, за които не остана време и не съм пробвал.
Все пак имам чуството, че на леки почви в равното Фишерът ще е по добър. Но пък Лобото си е проспект апарат за търсене на злато и работа на екстремни терени.

Неактивен mario321

• Старши потребител
  • Публикации: 352
  • for gold nuggets
« Отговор #35 -: Декември 23, 2013, 09:18:00 pm »
Тъй като интересът е голям, а информацията малко, намерих начин да взема F75 за нуждите на форума и все не оставаше време за тестове. Днес в планината времето беше чудесно, направих справка,че няма лов, изчаках да поомекне времето, навлякох се хубаво и с раницата хайде на тестове. Реално го поразходих за около час, толкова ми остана след прехода в планината, защото макар и слънчево и с хубава зимна екипировка  се измръзва.
Този терен е с петна от средна до висока минерализация, на него примерно Лобото се грундира със зор на позиция на ключето Alkali(на Normal - никакъв шанс) . Фишера се грундира без проблеми с тригера за автоматичен грунд баланс. За пръв път работя с апарат ,който дигитализира стойността на грунд баланса и отчита минерализацията. Първите минути бях изумен - невероятно удобен и лек апарат, въобще не изморява ръката, даже и в пресечен терен. Все още не съм свикнал със стойностите на цифровата индикация, така че не мога да дам пълна информация за качеството на идентификация, а и за малкото време нямах цветни сигнали, все пак този терен съм го минавал с един куп маркови апарати за тестове. Реших да заровя 10 ст от Бай Тошово време и се получи това ,което е писал колегата Ztec, в незаровената дупка нямаше сигнал, зарових я на около 25см и сигнал имаше. Следващият сигнал - в дискриминация - стойности 98, 99 и го изкопах от любопитство - антично ръждясало пиронче, ако и при следващо такова намерено стойностите са същите , това ще е голям плюс за апарата.(to be continued).
да наистина фишера е добър,в началото изключвах винаги желязото-но така някои железа ми ги свиреше цветно и ги копах,сега когато съм на дискриминация включвам и желязото-така когато има ръждиви железа ми ги свири хем цветно хем  черно-на дисплея също ми показва хем цветно хем черно,а цветното си ми го свири и дава само цветно и така железата вече не  ги копам.Поздрави.

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #36 -: Декември 23, 2013, 09:27:28 pm »
Антично, ковано желязо и с ореол на ръжда лъже почти всички апарати. Изизсква се да се свикне с апарата, а и на всеки терен ще е различно. На мен днес категорично ми даваше стойности между 95 и 99 в земята и след изкопаването - стойност 12. Поздрави.

Неактивен стрела

• Напреднал потребител
  • Публикации: 223
« Отговор #37 -: Декември 24, 2013, 09:12:00 am »
лошо е само с капачките дава ги цвят,но това е при всички,иначе апарата си е супер

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #38 -: Декември 24, 2013, 10:59:33 am »
 На мен също ми ми хареса F75 .
 Забравих да напиша, че пинпойнта му е много добър.
 Удобство е, че с едно натискане на спусъка и бързо и лесно мога да грундирам апарата или в участъци с променяща се минерализация да проверявам грунд-баланса.
 Не ми харесва това ,че е по трудно превключването all metal - diskrim.
 В гората и планината търся винаги на алл метал и при сигнал превключвам на дискриминация и това се повтаря десетки пъти.
Трябва да се натисне Menu и след това да се врътне потенциометъра.
По някой път в бързината при това превключване с превъртане на потенциометъра влизам в настройките и трябва да ги превъртя за да изляза на горната позиция all metal - diskrim.
При Тезоро - примерно Тежон или Лобо това става мигновенно с едно ключе.
При ГТИ2500 също е много бързо и лесно - с еднократно натискане на бутон.

Неактивен shenol58

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 51
  • Büyük köpek kapmak, büyük kelime söyleme!
« Отговор #39 -: Декември 24, 2013, 11:21:50 am »
лошо е само с капачките дава ги цвят,но това е при всички,иначе апарата си е супер
Ако ти свири капачките черно, не е на добре ;) Ще изпускаш някои сигнали.

Неактивен стрела

• Напреднал потребител
  • Публикации: 223
« Отговор #40 -: Декември 24, 2013, 12:01:45 pm »
някои знае ли дали може да се търси във вода т.е. само сондата да е потопена,много се изкушавам но не смея.

Неактивен deso

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 543
« Отговор #41 -: Декември 24, 2013, 04:04:20 pm »
някои знае ли дали може да се търси във вода т.е. само сондата да е потопена,много се изкушавам но не смея.
И с право  ,що се отнася до стандартните антени .
На мен ми пристигна  един чисто нов Gold Bug Pro  със следи от допълнително фугиране на изпъкналата задна част на антената  ???. Опаковах го на ново и се свързах с дистрибутора за да му го връщам . Беше ми обяснено ,че стандартните антени в някакъв момент от  производството ... се установява ,че пропускат влага .Потърсих информация и  се оказа,че наистина има такъв момент .Не прави чест на нашият ТОЛКОВА  ОФИЦИАЛЕН ДИСТРИБУТОР  ,да не информира  нищо по случая .

Предполага се тоя фал в последствие е отстранен ,но не е лошо като предпазна мярка да се минат всички съединения по антената с някакъв подходящ материал .

Неактивен deso

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 543
« Отговор #42 -: Декември 24, 2013, 04:54:40 pm »
И да не се отклоняваме от 75 -ти номер . С него нямам опит  ,обаче имах побрата  му  Т2 LTD .
  Кодо , наистина  преминаването от  дискриминация в общ режим не идва от ръки  :) Разбирам чудесно коя е идеята да търсиш превключването от един режим на друг  ,обаче  при теа апарати, аз поне не го намирам за нужно  .Опцията  2 тона е един вид ,All metal  комбиниран с дискриминация . Дали от апарата ,дали от разликата в терените ,не съм усетил общия режим да е по-дълбок от двата тона .

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #43 -: Декември 24, 2013, 06:39:53 pm »
Определено при мен беше по дълбок на режим алл метал. Може би да е и от терена, може би и нещо в настройките трябва да се пипне(все пак аз съм грундирал апарата , увеличих малко сенса и малко си поиграх със стойностите на дискриминацията).
Забравих да напиша, че на този терен Фишерът се грундираше и работеше на стойности на грунд баланса = 85 - 87.
Но това ми беше първата работа - да сравня двата режима.
 Това с двата тона не съм го пробвал, все още не съм се заиграл с всичките настройки по менютата и може би и да си прав. Преди малко изчетох всичко, което си писал за Текнетикса и ще се опитам да го приложа  на Фишера следващия път и да не повтарям грешките ти при запознанството с апарата .
Благодаря за идеите и споделения опит и весели празници колега deso  ;)

Неактивен KokauH

• Старши потребител
  • Публикации: 253
« Отговор #44 -: Декември 24, 2013, 06:50:55 pm »
на алл метал е най дълбок