Автор Тема: Fisher F75  (Прочетена 222461 пъти)

0 Потребители и 4 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен gun

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 677
Fisher F75
« -: Май 08, 2011, 07:50:35 pm »
Имали други собственици на Ф 75 .Можели някои да сподели мнение за този апарат.Защото се сдобих с такава машина но нещо не съм впечатлен от него.А може би очаквах прекалено много от него.Интересуваме на каква дълбочина засича левче? ;)

Неактивен ztec

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 738
Re: Fisher F75
« Отговор #1 -: Май 08, 2011, 08:25:18 pm »
Здрасти колега.
Нямам такъв апарат,но ти давам един съвет
ако правиш тестове на апарата си избери някой склонче,пооформи го така че да можеш да пъхнеш монетата странично,без да се разбутва отгоре над нея почвата.Това са реални тестове.
Работя с Енигма.Като я тествам по този начин,монета с големина на 20ст на 25 см в земята не я лови.Даже и звук не издава.Ако изкопая дупка в земята и пусна монетата на 25 см после я  заровя я хваща.Апарата е със сонда 28 см.
Teknetics T2 Classic
XP Gold MAXX Power V4

Неактивен gun

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #2 -: Май 08, 2011, 08:31:03 pm »
Благодаря ,колега ще пробвам.

Неактивен ztec

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 738
« Отговор #3 -: Май 08, 2011, 08:37:23 pm »
 ;)
Teknetics T2 Classic
XP Gold MAXX Power V4

Неактивен laki

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 799
« Отговор #4 -: Май 09, 2011, 09:19:35 pm »
Колега,мой приятел имаше такьв апарат и ще споделя това което си спомням за него.Работеше на много по малка дискриминация от фабричната настройка.Направиха му една голяма антена ,май тогава още нямаше пеперудите ,мисля че в Шумен му я правиха и апарата стана невероятно дьлбок но за по големи цели.На един пребит обект хвана един сигнал.Снего са били още двама с монтанки ,пробват и викат няма сигнал но той почва и копае и.........Така че като сьбереш някое левче си вземи една пеперуда.

Неактивен gun

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #5 -: Май 09, 2011, 11:18:01 pm »
Това със пеперудата не е проблем ще си взема ама нека първо да му свикна ,че със само на едно излизане със него. ;)

Неактивен zempar

• Главен модератор
  • Ветеран
  • Публикации: 2201
« Отговор #6 -: Май 11, 2011, 10:27:18 am »
gun , като му посвикнеш на фищера можеш да драснеш едно импровизирано ревю , поне това които си научил от опит , има доста хора които се заглеждат по Ф75 , но се въздържат заради малкото качествено инфо по форумите

Неактивен gun

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #7 -: Май 11, 2011, 11:51:57 am »
Абе то каво да му посвикнеш тои е толкова елементарен и може да си го настроиш както на теб ти харесва.Аз верно не съм много във час със металодекодерите ама този апарат е направен като за такива като мен. ;D ;D ;D Ето едно чуждо мнение https://spisanie.imperio.bg/?p=6

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 1520
« Отговор #8 -: Май 11, 2011, 08:25:38 pm »
И аз много се бях навил за Фишер, но разбрах ,че много им дефектирали платките...има ли нещо вярно в това?

Неактивен Kiril62

• Старши потребител
  • Публикации: 282
« Отговор #9 -: Май 11, 2011, 08:51:14 pm »
Дефектиралите платки са на тези дето идват от Тайланд и разни псевдо- дилъри ги продават на колегите.Миналото лято доста колеги изгоряха и продължават да изгарят от по ниски цени.

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #10 -: Май 11, 2011, 09:52:35 pm »
Да, да точно, можеш ли малко по подробно да опишеш и аз някъде четох,че Фишер изцяло е прехвърлил производството в Китай.

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3194
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #11 -: Май 11, 2011, 10:48:42 pm »
Не става дума за официалното производство на апаратите на First Texas Products. Без значение къде се правят оригиналните те са на нужното ниво, става дума за фалшивите металотърсачи правени в Китай и други източноазиатски страни. В тази тема има допълнително инфо:
https://metaldetecting.eu/index.php/topic,8.0.html

Някои от ментетата на разни модели на Майнелаб, Технетикс, Гарет, Уайтс, и Фишер са пълна трагедия, но има и такива които на пръв поглед имат сходни работни параметри с оригиналите. С металдетекторите стана това което стана с швейцарските часовници - покупката задължително трябва да е от оторизиран представител в противен случай е повече от вероятно човек да си даде парите за ментак.
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #12 -: Май 11, 2011, 11:11:31 pm »
Не става дума за официалното производство на апаратите на First Texas Products. Без значение къде се правят оригиналните те са на нужното ниво, става дума за фалшивите металотърсачи правени в Китай и други източноазиатски страни. В тази тема има допълнително инфо:
https://metaldetecting.eu/index.php/topic,8.0.html

Някои от ментетата на разни модели на Майнелаб, Технетикс, Гарет, Уайтс, и Фишер са пълна трагедия, но има и такива които на пръв поглед имат сходни работни параметри с оригиналите. С металдетекторите стана това което стана с швейцарските часовници - покупката задължително трябва да е от оторизиран представител в противен случай е повече от вероятно човек да си даде парите за ментак.

Звучи много зловещо да се набуташ маса пари за менте-детектор.И да си губиш времето и ресурсите и да си мислиш,че търсиш нещо с него.
Но с тези постове си мисля,че за начинаещите колеги(и не само за тях)  това е много важна информация .

Неактивен zanvan

• Напреднал потребител
  • Публикации: 227
« Отговор #13 -: Май 11, 2011, 11:25:56 pm »
е то така но в повечето магазини за детектори в бг са си изградили име вече  ;) и хората там неса случаини а детекторите вървят с гаранция при покупка от там   8) проблема явно идва от директна покупка от чужбина и ако е намесено трето лице

Неактивен Kiril62

• Старши потребител
  • Публикации: 282
« Отговор #14 -: Май 11, 2011, 11:34:54 pm »
Само за пример ще дам следния случай.Колегите които ми гостуваха миналия месец от Москва,видяли сте снимките при мен на форума бяха със  два еднакви Майнлаби.Единия беше закупен от Австрия ,а другия беше от Тайланд,но си го е купил във Москва.На пръв поглед абсолютно еднакви и работеха много добре и двата.Казах на братушката че е просто въпрос на време Тайландския да почне да му дава смущения и да се прецака след време.Просто трябва да се внимава къкво се купува и от къде.