Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Благодаря за включването!
Изводите като номерация не са същите и на LM358 са по-малко, той е с 8 крачета, а на к157уд2 са 14, но в схемата съм го отчел това и я преправих така че да използвам едноименните крачета на LM358 спрямо к157ду2, не съм променял съпротивленията на входовете обаче. Благодаря за статията, ще я погледна
2
Проучи дали изводите на  к157уд2 са еднакви с тези на  LM358. Като функции схемите може да са аналози, но като изводи /крачета/ може да не са еднакви. Руските интегрални схеми обикновено са откраднати от запада и за да не ги съдят руснаците правят промени в изводите.

И на първо време прочети тази статия:
https://cxemi.ru/_fr/156/DIOGEN.pdf
3
Ключ.
4
Здравейте!
Жена ми ме попита, дали мога да и направя металодетектор, след като гледала някакво клипче, как хората намират предмети по плажа. Погледнах в интернет за направи си сам и избрах да пробвам да направя такъв по схема Пират. Не съм много навътре с електрониката, но различавам отделните елементи, и се справям що годе добре с поялника, а и ми се стори като добро развлечение изработването. Хванах се и разучих KiCAD, пречартах схемата Пират от интернет, проектирах платка и я поръчах от JLCPCB. Вчера запоих всичко и направих тест, но детектора не засича обекти на повече от сантиметър от бобината, засича само когато доближа метала до намотките или го поставя в средата на бобината. В схемата на детектора смених к157уд2 с LM358, тъй като прочетох някъде, че може да се използва като аналог. Предполагам че това е причината да не работи, тъй като видях коментар в руски форум за подобен проблем с LM358, другото което забелязах е че понеже първо пробвах с бобина с 19 навивки може да се каже, че детектора изобщо не реагираше, после пробвах и с 26 навивки със същия размер, разултата беше това което написах по-нагоре отчита до сантиметър най-много от бобината. Според вас каква може да е причината за проблема и как може да се оправи, ако е от LM358 дали мога да замня само този елемент с някой друг например LME4972NA(отново видях някъде че е аналог) или тук по друг въпрос някой беше качил същата схема обаче с TL072?
5
Добър ден на всички. Нужна ми е помощ за това чудо. На колко mhz работи и каква сонда му подхожда. Благодаря предварително. Бъдете здрави. Явор

От днес във фейсбук, в групата "Детектори втора употреба" се продава един такъв детектор. Пише, че честотата му е 6,5 килохерца, но си няма стик.
6
Схеми и инженерни решения / Re: става ли за железарка
« Последна публикация от imperio - Март 13, 2023, 07:46:13 pm »
Ти се смееш, ама като се сетя че преди 35 години и аз съм захванал с апарат на честотно биене правен от джобно японско радио...
7
Схеми и инженерни решения / Re: Полощ за схема
« Последна публикация от specialist - Март 13, 2023, 02:15:09 pm »
Здравейте колеги, започнах да създавам детектор admiral, мога да дискриминирам и изтрия ферит, но плочката и тухлата не могат да бъдат изтрити, всичко останало работи нормално, tx:1.1mH,rx:8,7mH можете ли да ми помогнете, къде мога да реша проблема ?
А пробва ли да грундираш с керамиката? Това ,че си грундирал с ферит не значи ,че няма да ти индикира на керамика ,както е и с горещите камъни ако апарата ти е с фиксиран грунд той е фиксиран на ферит но горещите камъни ще ти ги вее може и да нямаш проблем .
8
Схеми и инженерни решения / Re: Полощ за схема
« Последна публикация от kalin84 - Март 13, 2023, 12:42:32 pm »
Здравейте колеги, започнах да създавам детектор admiral, мога да дискриминирам и изтрия ферит, но плочката и тухлата не могат да бъдат изтрити, всичко останало работи нормално, tx:1.1mH,rx:8,7mH можете ли да ми помогнете, къде мога да реша проблема ?
9
Схеми и инженерни решения / Re: Металотърсачите - поглед под капака
« Последна публикация от sando_pretorii - Март 13, 2023, 04:16:29 am »
За форума
10
Схеми и инженерни решения / Re: става ли за железарка
« Последна публикация от zAt - Март 12, 2023, 11:39:58 pm »
Според мен е голяма измама. Поздрави.
сакън ,каква измама -не видиш ли , че работи ??? индиеца ви показва как се прави-грабвайте поялниците !!!НАПРЕД И УРАААА ;)
Страници: [1] 2 3 ... 10
Powered by EzPortal