Автор Тема: Търся "Гъдулка"  (Прочетена 3893 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен c2h5oh

• Ветеран
  • Публикации: 1036
  • ADMIRAL
Търся "Гъдулка"
« -: Юни 27, 2012, 07:19:33 am »
Търся метал детектор "Гъдулка" може да е повреден но да не е ровена платката .. само платка също ме устройва .. имам в пред вид модела със 2 бр. 4007

Неактивен c2h5oh

• Ветеран
  • ADMIRAL
Re: Търся "Гъдулка"
« Отговор #1 -: Юни 28, 2012, 01:06:59 am »
Никой ли няма стара непотребна или неработеща машина от този вид  :o

Неактивен vvarbanov

• Ветеран
  • Публикации: 1284
  • Вар Баний
« Отговор #2 -: Юни 28, 2012, 07:27:26 am »
Здравей с2....,имам стара машинка за продан но не знам кои наричате " гъдулки".Моят МТ е правен в Русе(от Гечев) по образец на стария,който ми беше правил Гроздю от Варна.

Неактивен WATERRESIST

• Старши потребител
  • Публикации: 428
  • Living In The Past
« Отговор #3 -: Януари 23, 2013, 05:01:39 pm »
аз да питам колко вида "Гадулка" има? и ако са няколко коя е по добра?

Неактивен vvarbanov

• Ветеран
  • Публикации: 1284
  • Вар Баний
« Отговор #4 -: Януари 23, 2013, 06:40:35 pm »
аз да питам колко вида "Гадулка" има? и ако са няколко коя е по добра?
Най напред Гроздю от Варна започна да прави гъдулки.След него Станимир и той от Варна.бай Димитър от Силистра,Гечев от Русе от Нови пазар,Шумен и т.н.Не може да
 се каже кои са най добри,никой не ги е сравнявал.Схемата по която са правени има някакви върхови възможности които не могат да се постигнат всеки път.Понякога съм пробвал по няколко машини от един майстор докато си избера,защото не са еднакви.

Неактивен c2h5oh

• Ветеран
  • ADMIRAL
« Отговор #5 -: Януари 23, 2013, 06:49:33 pm »
Основата е Магнум и когато всичко си е паснато чува много добре и може да е конкурент на много нови машини !!! Няма да е по долу като дълбочина ...

Неактивен WATERRESIST

• Старши потребител
  • Living In The Past
« Отговор #6 -: Януари 23, 2013, 07:07:30 pm »
защото видях в темата на емохристов предлага кит на гадулка, аз съм виждал такава машина преди десетина години правена мисля от Гроздю но все пак исках да попитам какви разновидности има, вие как мислите заслужава ли да се прави? мога да си позволя фирмен детектор ама ми е така на сърце аз да си сглобя нещо дето да може все пак да работи сносно.

Неактивен c2h5oh

• Ветеран
  • ADMIRAL
« Отговор #7 -: Януари 23, 2013, 08:14:11 pm »
Гъдулката е двуканален магнум и ако нямаш опит започни с класическия едноканален а после добави втори канал .... 

Неактивен WATERRESIST

• Старши потребител
  • Living In The Past
« Отговор #8 -: Януари 23, 2013, 08:19:49 pm »
Много отдавна (10, 12 г.) правих няколко схеми и неможах да ги подкарам имаха грешки. А какво ще кажеш за tesoro lobo и cibola виждам имат схеми платки, според теб кой детектор е удачно да се направи, повечето които предлагат няма смисъл във тях защото са морално остарели и има такива с по добри качества от техните?

Неактивен влади-коин

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 139
  • s.p.q.r
« Отговор #9 -: Януари 23, 2013, 10:11:09 pm »
един приятел в монтанаправеше фишери и си беше качил в работилницата на стената 2 или 3 гадулки на стената.искахме ги с мой познат да поработим и да проверим да ли не сме забравили теа машини ,атой ми каза че не са готови,а те седят там поне 10 години,а и за жалост човека почина през септември,тъкмо се приготвяхме за работа и падна до колата и край.така че ако искаш мога да се свържа със синъму и да го питам,имаше доста схеми на всекви модели уреди още от 1975 година