Автор Тема: kir_MOD-2005.  (Прочетена 86 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен laik

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 40
kir_MOD-2005.
« -: Октомври 07, 2026, 10:11:50 pm »
Имам намерение да направя този детектор. Моля ако някой има опит с него, или повече инфо, да публикува допълнителна ин формация...
има разминаване на схемата с платката/ много голямо/...

Неактивен Petronii

• Ветеран
  • Публикации: 772
Re: kir_MOD-2005.
« Отговор #1 -: Октомври 08, 2026, 08:19:56 pm »
Тази схема се опитах да я правя преди доста време, беше ми интересна със съчетаването на различни схемни решения, които ми се струват удачни. Не я довърших, защото се замотах с тези 4066 в земя дискриминация, нещо не ставаше, както трябва и се отказах. Схемата ми се вижда добра, освен това управление на фазодетекгора, може би друг вариант по прост трябва. Схемата със сигурност има много грешки, трябва да се прави стъпало по стъпалало и да се тества с осцилоскоп, да се подбират подходящи операционни, не тези. Мисля че трябва човек да има повече познания и опит за да я оживи.
Правил съм на Киро апарат по фишер 1266, с малко доправяне стана чудесна машинка. Това не знам доколко някоя не си е правил експерименти така теоретично с някоя програмка за чертаене, не знам, но има хляб в нея, ака се пусне и настрои, поне така ми се струва. Може някой с повече знания и инженерен опит да кажат, какво мислят.