Автор Тема: дълбоки сигнали с кантар  (Прочетена 277854 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен VOXYX

• Старши потребител
  • Публикации: 394
Re: дълбоки сигнали с кантар
« Отговор #345 -: Април 11, 2022, 09:12:18 pm »
Не ставам за писател...исках да усетите вдъхновението и търсаческо-приключенският дух от този период , а нещо се дразните .Памиц правеше мачъците с чаркове от боклука на телефонният завод в Белоградчик – сигурно завода е сринат за скраб( като българската духовност ).Никога не го е валял дъжд – мачъка реагира на гръмотевиците от приближаваща буря .Относно тетрадката- да се работи с мачък е изкуство. Еденици го умеят .обучението е само практическо –първо полигон,после реален обект.с четене не става.Виждам -  опитвате се да покажете знания , но го правите по шопски  ;D . ( я че си запалим къщата , та да изгори на Вуте плевнята ! )най-обичам да мразим! Някой от вас да знае какво е ,,Черната стрела ‘‘ ? чували ли сте за нея ? ::)
Здравей, извинете ме всички колеги. "Колега" позволявам си да ти напиша нещо- във форума хората не са за майтап!!! Какво имам в предвид - пишеш нещо и после се отмяташ!... (С тетрадката как си упътил хората да работят с този апарат?)
ПС: Само един апарат е по - добър от всички които аз съм работил!...

Неактивен UZAKI

• Старши потребител
  • Публикации: 296
« Отговор #346 -: Април 11, 2022, 09:43:27 pm »

Е  много внимание му отделяте , на "колегата" ...Няма место за зяждане, нещата са принципни :
Форум за взаимопомощ , не само за ълъш-вериш!!! Много се вживяваш , успокой се малко ..Zat'e...

Неактивен zAt

• Старши потребител
  • Публикации: 436
« Отговор #347 -: Април 11, 2022, 10:23:59 pm »
Статистика: - когато помогнеш на някой , обикновено започва да те мисли за кръгъл идиот , и на секундата започва да те мрази . това не е само мое мнение – това е средностатистически за БГ . преди около 17 години един от монтана вземаше 50 лева за обучение как се работи с рамка –пулсиндакшън ( без тетрадка ).Казано право в очите : - след  няколко мои поста се уверих , че имате доста негативно отношение към мен .благодаря . желаещите за пълен курс работа с кантар ( 8 часа ) да си приготвят 300 лева ( знам, че желаещи няма да има , но от мен да мине –би трябвало такъв курс да струва поне 1000 лева , защото  ИНФОРМАЦИЯТА СТРУВА ПАРИ . аз няма да си нося тетрадката, защото никога не съм имал такава тетрадка – пак прочетете написаното от мен ,моля... не правете артистични интерпретации на написаното от мен . за юнаците - безплатно : всички дълбочинни апарати продавани и продаващи се в момента ( кантари , рамки ) са пълни боклуци .това ми е мнението . чисто субективно мнение, разбира се :)

Неактивен laki

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 826
« Отговор #348 -: Април 12, 2022, 09:18:03 am »
Благодаря на всички колеги и комерсиалните не колеги... :)

Неактивен laki

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 826
« Отговор #349 -: Април 13, 2022, 08:47:13 am »
Бива да изтрият всичките ти просташки постове...

imperio: направено е

Неактивен yjasabg1

• Старши потребител
  • Публикации: 271
« Отговор #350 -: Април 14, 2022, 06:09:18 pm »
Темата иначе е хубава.Защо така се разби?Нещо с времето хобито ми стана много по- интересно ,отколкото някаква супер цел, или необходимост от доходи.Даже се замислих над това, да купя и един кантар или такъв тип уред.Ако някой колега развие темата,който познава уредите, ще съм много благодарен.

Неактивен zAt

• Старши потребител
« Отговор #351 -: Април 14, 2022, 09:41:47 pm »
Здравей laki. Стрелката е за дискриминация. Какво имам в предвид - както си го показал на снимката, това е центъра от където трябва да се чува алуминии!... За височината на апарата на търсене (това което ме пита на лично) - не трябва да ти дава разлика от земята до коляното! (Това зависи къде ще търсиш, какво имам в предвид - дали си на полето или вкъщи).
стрелката не е за алуминии...Боже , какви времена дойдоха... поне не заблуждавайте колегите си, опитвайки се да покажете компетентност...същото важи и за керамичните кондензатори- аз ви намекнах с шопската философия , а вие не ме разбрахте и си мислите , че ви подигравам . или нарочно заблуждавате колегите си - шопски маниер  >:(.  в кантаджиййството най-главното е ВЯРАТА  ( в мачъка ,в късмета ) . желание , постоянство, позитивна вътрешна нагласа и вътрешно , спонтанно удоволствие от работата с мачката :) . стрелката , винта за ъгъла на приемната сонда , ,,стъпката на балерината " и други тънкости се усвояват и ОСМИСЛЯТ  постепенно .ВСЕКИ КАНТАРДЖИЯ ТРЯБВА ДА ИМА СОБСТВЕН ПОЛИГОН .а ,,ЧЕРНАТА СТРЕЛА '' е един от първите кантарчета на Памиц -малък -около 15 Х 15 см сонди и около 50 см дълъг -виждал съм го. с него и по-големи монети е копал.Триете ми поста с майтапчийският линк и го наричате просташки , вместо да се задейства чувството ви за хумор и да се посмеете ...32 години ,, демокрация '' американски екшъни и храна -менте ...2 години промивка на мозъка с денонощни приказки за коронавирусите и техните мутации...чакат ни още по- мрачни времена :(

Неактивен UZAKI

• Старши потребител
  • Публикации: 296
« Отговор #352 -: Април 15, 2022, 12:44:11 pm »
"...вместо да се задейства чувството ви за хумор и да се посмеете ...32 години ,, демокрация '' американски екшъни и храна -менте ...2 години промивка на мозъка с денонощни приказки за коронавирусите и техните мутации...чакат ни още по- мрачни времена"...

Един път нящо вярно да речеш...Бравос !!!

Неактивен VOXYX

• Старши потребител
  • Публикации: 394
« Отговор #353 -: Април 15, 2022, 08:00:52 pm »
стрелката не е за алуминии...Боже , какви времена дойдоха... поне не заблуждавайте колегите си, опитвайки се да покажете компетентност...същото важи и за керамичните кондензатори- аз ви намекнах с шопската философия , а вие не ме разбрахте и си мислите , че ви подигравам . или нарочно заблуждавате колегите си - шопски маниер  >:(.  в кантаджиййството най-главното е ВЯРАТА  ( в мачъка ,в късмета ) . желание , постоянство, позитивна вътрешна нагласа и вътрешно , спонтанно удоволствие от работата с мачката :) . стрелката , винта за ъгъла на приемната сонда , ,,стъпката на балерината " и други тънкости се усвояват и ОСМИСЛЯТ  постепенно .ВСЕКИ КАНТАРДЖИЯ ТРЯБВА ДА ИМА СОБСТВЕН ПОЛИГОН .а ,,ЧЕРНАТА СТРЕЛА '' е един от първите кантарчета на Памиц -малък -около 15 Х 15 см сонди и около 50 см дълъг -виждал съм го. с него и по-големи монети е копал.Триете ми поста с майтапчийският линк и го наричате просташки , вместо да се задейства чувството ви за хумор и да се посмеете ...32 години ,, демокрация '' американски екшъни и храна -менте ...2 години промивка на мозъка с денонощни приказки за коронавирусите и техните мутации...чакат ни още по- мрачни времена :(
Здравейте колеги, стрелката е за дискриминация (повтарям се)! Всичко е както при монетарите! Погледнете реда на металите, ако алуминия специално за кантара и не се чува в центъра на антената ще губите златото и кованата мед! От там нататък трудно ще определите къде е желязото! Що се отнася за подмяната на стирофлексни кондензатори - сигурен съм, че не греша, от опит защото най - добрият  майстор (който аз познавам) ми ги подмени със керамични и апарата започна да работи перфектно!!!
ПС: Най - малкият ми кантар е със 17 на 17 антена - разстоянието между двете антени е 65 см. Много добре знам за какво става на въпрос! Всичко това което пиша го казвам от опит!

Неактивен nejdet

• Тестова група
  • Старши потребител
  • *
  • Публикации: 284
« Отговор #354 -: Април 15, 2022, 08:53:52 pm »
Здравейте колеги, стрелката е за дискриминация (повтарям се)! Всичко е както при монетарите! Погледнете реда на металите, ако алуминия специално за кантара и не се чува в центъра на антената ще губите златото и кованата мед! От там нататък трудно ще определите къде е желязото! Що се отнася за подмяната на стирофлексни кондензатори - сигурен съм, че не греша, от опит защото най - добрият  майстор (който аз познавам) ми ги подмени със керамични и апарата започна да работи перфектно!!!
ПС: Най - малкият ми кантар е със 17 на 17 антена - разстоянието между двете антени е 65 см. Много добре знам за какво става на въпрос! Всичко това което пиша го казвам от опит!
Между впрочем, дали керамичните кондензатори нямат пиезелекричен ефект? Керамика са! Пък и ако са дискови-супер термонестабилни......

Неактивен zAt

• Старши потребител
« Отговор #355 -: Април 15, 2022, 10:18:18 pm »
Здравейте колеги, стрелката е за дискриминация (повтарям се)! Всичко е както при монетарите! Погледнете реда на металите, ако алуминия специално за кантара и не се чува в центъра на антената ще губите златото и кованата мед! От там нататък трудно ще определите къде е желязото! ??? Що се отнася за подмяната на стирофлексни кондензатори - сигурен съм, че не греша, от опит защото най - добрият  майстор (който аз познавам) ми ги подмени със керамични и апарата започна да работи перфектно!!!
  Аз нищо не разбрах от това :,,Всичко е както при монетарите! Погледнете реда на металите, ако алуминия специално за кантара и не се чува в центъра на антената ще губите златото и кованата мед! От там нататък трудно ще определите къде е желязото! "" ... но не е важно аз да разбера , а другите, които четат твоите мъдрости. Относно керамичните кондензатори- в нета има предостатъчно инфо за всички видове кондензатори , но ще ми е приятно да кажеш, че информацията в нета е фалшива и трябва да вярват на това, което си казал.VOXYX - осъзнаваш ли, че някой може да се самоубие от очаяние , че не може да постигне дискриминацията, за която говориш , местейки стрелката ( парче силициева ламарина за трансформатори ) безуспешно до припадък ? барем носете отговорност за писанията си...

Неактивен zAt

• Старши потребител
« Отговор #356 -: Април 15, 2022, 10:36:53 pm »
Между впрочем, дали керамичните кондензатори нямат пиезелекричен ефект? Керамика са! Пък и ако са дискови-супер термонестабилни......
  ;D Евала , машалла , берекет версин! Я опитай вместо оригиналният кондензатор в предавателният кръг на кантара да сложиш в паралел няколко пиезокристала от запалки ( бариев титанат ) -те правят 10 000 волта искра от пиезоефекта  ;D кантара ще почне да лови МНОГО ДЪЛБОКО - даже стенания от преизподнята ;) Пожелавам на теб и VOXYX  приятни и ползотворни събота и неделя  ( уикенд ) - https://www.youtube.com/watch?v=bKN_kGUVYTQ

Неактивен yjasabg1

• Старши потребител
  • Публикации: 271
« Отговор #357 -: Април 16, 2022, 08:06:24 am »
Колеги,купих един FISHER METAL SCOPE M-SCOPE TRANSISTOR TRANSMITTER Еxplorer .Ще дойде към 1ви май,искам да го прегледа някой майстор на кантари,ако трябва да го препипа.Към кой от майсторите да се обърна ?Кантара е стар модел.Предварително благодаря.

Неактивен nejdet

• Тестова група
  • Старши потребител
  • *
  • Публикации: 284
« Отговор #358 -: Април 16, 2022, 02:18:52 pm »
  ;D Евала , машалла , берекет версин! Я опитай вместо оригиналният кондензатор в предавателният кръг на кантара да сложиш в паралел няколко пиезокристала от запалки ( бариев титанат ) -те правят 10 000 волта искра от пиезоефекта  ;D кантара ще почне да лови МНОГО ДЪЛБОКО - даже стенания от преизподнята ;) Пожелавам на теб и VOXYX  приятни и ползотворни събота и неделя  ( уикенд ) - https://www.youtube.com/watch?v=bKN_kGUVYTQ
Нещо не разбрах намека колега, я кажи кои кондензатори имат микрофонен ефект, та моята мисъл беше точно за това..... пиезокристала от запалки не е кондензатор.....

Неактивен zAt

• Старши потребител
« Отговор #359 -: Април 16, 2022, 09:35:39 pm »
Нещо не разбрах намека колега, я кажи кои кондензатори имат микрофонен ефект, та моята мисъл беше точно за това..... пиезокристала от запалки не е кондензатор.....

всеки пиезокристал е и кондензатор :)                                                                                                                     
    най-силен микрофонен ефект има при въздушните променливи кондензатори .  остави техническите термини ...погледни линковете :
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B8%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD_%D0%B5%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82
https://bg.jf-parede.pt/what-is-piezoelectric-material
https://rimstar.org/materials/piezo/how_to_get_piezoelectric_ignitor_from_lighter.htm
material  for piezo lighter crystal
от пиезокристал за запалка може да се направи съвсем лесно кондензатор , който да  се използва в твоят мачък. Обаче трябва да разбираш от електроника . в ютуба има клипове .аз събирам пиезокристали от запалки ...