0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
Не ставам за писател...исках да усетите вдъхновението и търсаческо-приключенският дух от този период , а нещо се дразните .Памиц правеше мачъците с чаркове от боклука на телефонният завод в Белоградчик – сигурно завода е сринат за скраб( като българската духовност ).Никога не го е валял дъжд – мачъка реагира на гръмотевиците от приближаваща буря .Относно тетрадката- да се работи с мачък е изкуство. Еденици го умеят .обучението е само практическо –първо полигон,после реален обект.с четене не става.Виждам - опитвате се да покажете знания , но го правите по шопски . ( я че си запалим къщата , та да изгори на Вуте плевнята ! )най-обичам да мразим! Някой от вас да знае какво е ,,Черната стрела ‘‘ ? чували ли сте за нея ?
Здравей laki. Стрелката е за дискриминация. Какво имам в предвид - както си го показал на снимката, това е центъра от където трябва да се чува алуминии!... За височината на апарата на търсене (това което ме пита на лично) - не трябва да ти дава разлика от земята до коляното! (Това зависи къде ще търсиш, какво имам в предвид - дали си на полето или вкъщи).
стрелката не е за алуминии...Боже , какви времена дойдоха... поне не заблуждавайте колегите си, опитвайки се да покажете компетентност...същото важи и за керамичните кондензатори- аз ви намекнах с шопската философия , а вие не ме разбрахте и си мислите , че ви подигравам . или нарочно заблуждавате колегите си - шопски маниер . в кантаджиййството най-главното е ВЯРАТА ( в мачъка ,в късмета ) . желание , постоянство, позитивна вътрешна нагласа и вътрешно , спонтанно удоволствие от работата с мачката . стрелката , винта за ъгъла на приемната сонда , ,,стъпката на балерината " и други тънкости се усвояват и ОСМИСЛЯТ постепенно .ВСЕКИ КАНТАРДЖИЯ ТРЯБВА ДА ИМА СОБСТВЕН ПОЛИГОН .а ,,ЧЕРНАТА СТРЕЛА '' е един от първите кантарчета на Памиц -малък -около 15 Х 15 см сонди и около 50 см дълъг -виждал съм го. с него и по-големи монети е копал.Триете ми поста с майтапчийският линк и го наричате просташки , вместо да се задейства чувството ви за хумор и да се посмеете ...32 години ,, демокрация '' американски екшъни и храна -менте ...2 години промивка на мозъка с денонощни приказки за коронавирусите и техните мутации...чакат ни още по- мрачни времена
Здравейте колеги, стрелката е за дискриминация (повтарям се)! Всичко е както при монетарите! Погледнете реда на металите, ако алуминия специално за кантара и не се чува в центъра на антената ще губите златото и кованата мед! От там нататък трудно ще определите къде е желязото! Що се отнася за подмяната на стирофлексни кондензатори - сигурен съм, че не греша, от опит защото най - добрият майстор (който аз познавам) ми ги подмени със керамични и апарата започна да работи перфектно!!! ПС: Най - малкият ми кантар е със 17 на 17 антена - разстоянието между двете антени е 65 см. Много добре знам за какво става на въпрос! Всичко това което пиша го казвам от опит!
Между впрочем, дали керамичните кондензатори нямат пиезелекричен ефект? Керамика са! Пък и ако са дискови-супер термонестабилни......
Евала , машалла , берекет версин! Я опитай вместо оригиналният кондензатор в предавателният кръг на кантара да сложиш в паралел няколко пиезокристала от запалки ( бариев титанат ) -те правят 10 000 волта искра от пиезоефекта кантара ще почне да лови МНОГО ДЪЛБОКО - даже стенания от преизподнята Пожелавам на теб и VOXYX приятни и ползотворни събота и неделя ( уикенд ) - https://www.youtube.com/watch?v=bKN_kGUVYTQ
Нещо не разбрах намека колега, я кажи кои кондензатори имат микрофонен ефект, та моята мисъл беше точно за това..... пиезокристала от запалки не е кондензатор.....