Автор Тема: дълбоки сигнали с кантар  (Прочетена 277858 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен asparuh

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 53
Re: дълбоки сигнали с кантар
« Отговор #330 -: Януари 06, 2015, 09:49:34 pm »
Ехо,къде са баш-кантарджиите, да събудим темата колеги

Неактивен Вандино

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 139
« Отговор #331 -: Декември 12, 2015, 11:49:16 pm »

Колега,това твое желание не е лесно осъществимо.

Неактивен Вандино

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 139
« Отговор #332 -: Декември 17, 2015, 11:28:47 pm »

Айде,колега,пробвай се.Аз също харесвам тази тема.

Неактивен Dukki

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 7
« Отговор #333 -: Март 27, 2022, 08:47:10 pm »
ето я и моята техника дано е истинска  :-X

хей, бихте ли продали този кантар?

Неактивен laki

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 826
« Отговор #334 -: Април 07, 2022, 08:47:54 pm »
Моля за помощ знаещите...става въпрос за кантар на Миладин...в кое положение се поставя стрелката...нещо не ми се получава настройката.

Неактивен laki

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
« Отговор #335 -: Април 07, 2022, 08:56:02 pm »
Ето снимка

Неактивен VOXYX

• Старши потребител
  • Публикации: 394
« Отговор #336 -: Април 08, 2022, 07:04:27 pm »
Ето снимка
Здравей laki. Стрелката е за дискриминация. Какво имам в предвид - както си го показал на снимката, това е центъра от където трябва да се чува алуминии!... За височината на апарата на търсене (това което ме пита на лично) - не трябва да ти дава разлика от земята до коляното! (Това зависи къде ще търсиш, какво имам в предвид - дали си на полето или вкъщи).

Неактивен laki

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
« Отговор #337 -: Април 08, 2022, 07:13:06 pm »
Благодаря за отговора.за височината на носене имам предвид,че когато е по близо до земята май повече се смущава..

Неактивен VOXYX

• Старши потребител
« Отговор #338 -: Април 08, 2022, 08:03:26 pm »
Благодаря за отговора.за височината на носене имам предвид,че когато е по близо до земята май повече се смущава..
Да така е когато не си настроил апарата правилно. Да поясна, ако е с малката антена 20х20, ще чуваш смущение!... Ако е 30х30 тези смущения няма да ги имаш!... Предимството на малката антена, както предполагам, че е твоят апарат, че става на замърсено да вади големи монети - казвам ти го от опит.

Неактивен laki

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
« Отговор #339 -: Април 08, 2022, 09:08:44 pm »
Размера на бобините е 27х27см.

Неактивен zAt

• Старши потребител
  • Публикации: 436
« Отговор #340 -: Април 10, 2022, 06:48:27 am »
Ето снимка
Даааа... Този кантар е от времето, когато  Миладин много пъти  ходеше на Ружинци при Памиц  да го учи на PamicKANTAR –tehnology –first edition ( първо поколение – най-примитивната ) . Огладнели зверски от многобройните експерименти в градината на Памиц ( в двора на къщата си  имаше полигон между лехите с домати ) , решили да замезят ...Памиц влиза в съседната соба , където е медната тава   пълна със свински пръжки и намира мачката в тавата да се облизва ! Изхвърлил мачката от тавата , поизбърсал с филия хляб там, където са били лапичките на мачката и седнали да ядат от пръжките :)

Неактивен UZAKI

• Старши потребител
  • Публикации: 296
« Отговор #341 -: Април 10, 2022, 12:54:02 pm »
ОбъркАл си занаята бре , инжинерине..Я какъв сладкодумец си.... Почни да пишеш романчета!!! :o

Неактивен VOXYX

• Старши потребител
« Отговор #342 -: Април 10, 2022, 02:42:14 pm »
Размера на бобините е 27х27см.
Здравей laki. Има всякакъв размер антени, при твоя размер, апарата трябва да е стабилен дори когато държиш антената на 20см над земята (като пример), ако натъртиш на пета, трябва да издаде звук, това е правилната настройка за апарата!!! (Ако има проблем с електрониката на апарата, провери стирофлексни кондензатори, ако има нужда, подмени ги с керамични. Другият проблем може да бъде в ключа с който пускаш апарата - с него определяш и прага. (Всичко е както при, монетарите)!!!!!!!!!!! Разликата е, че всеки трябва да може да си настройва апарата и да балансира антените (което не е за всеки).
Даааа... Този кантар е от времето, когато  Миладин много пъти  ходеше на Ружинци при Памиц  да го учи на PamicKANTAR –tehnology –first edition ( първо поколение – най-примитивната ) . Огладнели зверски от многобройните експерименти в градината на Памиц ( в двора на къщата си  имаше полигон между лехите с домати ) , решили да замезят ...Памиц влиза в съседната соба , където е медната тава   пълна със свински пръжки и намира мачката в тавата да се облизва ! Изхвърлил мачката от тавата , поизбърсал с филия хляб там, където са били лапичките на мачката и седнали да ядат от пръжките :)
Инжинере, не виждам с този пост как помагаш на колегата laki! Ако си бе дал настройките от тетрадката, можеше и да има смисъл от твоят пост.... (Всичко се учи, не на теория а на практика..)

Неактивен zAt

• Старши потребител
  • Публикации: 436
« Отговор #343 -: Април 10, 2022, 09:42:21 pm »
Не ставам за писател...исках да усетите вдъхновението и търсаческо-приключенският дух от този период , а нещо се дразните .Памиц правеше мачъците с чаркове от боклука на телефонният завод в Белоградчик – сигурно завода е сринат за скраб( като българската духовност ).Никога не го е валял дъжд – мачъка реагира на гръмотевиците от приближаваща буря .Относно тетрадката- да се работи с мачък е изкуство. Еденици го умеят .обучението е само практическо –първо полигон,после реален обект.с четене не става.Виждам -  опитвате се да покажете знания , но го правите по шопски  ;D . ( я че си запалим къщата , та да изгори на Вуте плевнята ! )най-обичам да мразим! Някой от вас да знае какво е ,,Черната стрела ‘‘ ? чували ли сте за нея ? ::)

Неактивен yjasabg1

• Старши потребител
  • Публикации: 271
« Отговор #344 -: Април 10, 2022, 10:10:19 pm »
Не ставам за писател...исках да усетите вдъхновението и търсаческо-приключенският дух от този период , а нещо се дразните .Памиц правеше мачъците с чаркове от боклука на телефонният завод в Белоградчик – сигурно завода е сринат за скраб( като българската духовност ).Никога не го е валял дъжд – мачъка реагира на гръмотевиците от приближаваща буря .Относно тетрадката- да се работи с мачък е изкуство. Еденици го умеят .обучението е само практическо –първо полигон,после реален обект.с четене не става.Виждам -  опитвате се да покажете знания , но го правите по шопски  ;D . ( я че си запалим къщата , та да изгори на Вуте плевнята ! )най-обичам да мразим! Някой от вас да знае какво е ,,Черната стрела ‘‘ ? чували ли сте за нея ? ::)
Като каза колега телефония завод,си спомних когато трябваше да отворя батерията на първата ми русенска машина гъдулка.Батерията се оказаха свързани някакви батеррии като пулове от телефонните централи.Слушалките бяха също от пощите някакви. Най беше шик зарядното,то беше направено в една сапунерка светло синя.Кантарите си бяха запазена марка Михайловград и регион.Там бяха им майсторите. Появиха се пулстари от първите,яко скъпи.Бяха хиляди долари.Имаше групи ,и всяка сутрин се тръгваше като на работа.Бяха други времена,времена с организирани клубове,с полу закона търговия.И тя не беше създадена случайно.Всичко и там си беше с йерархия.Би било добре да се пусне клип с работа с мачък.На мен ще ми е интересно.При монтанските майстори имаше полигони преди,сега не знам как е.