Автор Тема: дълбоки сигнали с кантар  (Прочетена 277976 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Tribal

• Гост
Re: дълбоки сигнали с кантар
« Отговор #150 -: Май 30, 2012, 11:44:58 am »
Не колега.Това е само едно степенуване на възможни случай,за "хващане на нишката".Дори да няма фиксиран сенс,опитният търсач ща си избере най-подходящия,да не превръща апарата в крачкомер.А има и такива ветерани.Поздрави.

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 1526
« Отговор #151 -: Май 30, 2012, 11:45:48 am »

Определяне на дълбочината на обекта с метод на триъгълника (за ТМ808):
1.   След като сте определили точно центъра на обекта минавате назад(напред)
2.   Превключете «AUTOMATIC THRESHOLD» в положение «NO-AUTO».Натиснете «PUSH BUTTON» на ръкохватката, като държите прибора с напълно отпусната ръка.
3.   Придвижете се непосредствено към центъра на обекта и спрете веднага ,когато се появи сигнал. Разстоянието от центъра на предната антена до определения център на обекта ще бъде приблизителната дълбочина на металния обект в грунда.

Tribal

• Гост
« Отговор #152 -: Май 30, 2012, 12:04:21 pm »
Да,колега phoenix,може и по този начин,но е по дълъг.Просто повдигаш апарата,зоната става по къса и лесно хващаш координатите.Извинявай,малко избързах с предишния отговор.

Неактивен vesko

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 50
« Отговор #153 -: Май 30, 2012, 10:29:11 pm »
каква е разликата между кантарите на даскала и тези на миладин и има ли други монтански майстори на тази техника

Неактивен влади-коин

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 139
  • s.p.q.r
« Отговор #154 -: Май 30, 2012, 11:07:42 pm »
еее колега,жив ли си,от доста време те нямаше.разликата е огромна,за мен,а това си мое мнение даскалският е по добрия по всички параметри.има и още един майстор,бай памиц,но той до колкото знам не работи

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 1526
« Отговор #155 -: Май 31, 2012, 08:32:12 am »
каква е разликата между кантарите на даскала и тези на миладин и има ли други монтански майстори на тази техника
За кантарите на Даскала само хубави неща слушам от колеги - и тук в Южна Бг и в Монтанско. Доколкото знам Даскалът от години е тясно специализиран в изработката на кантари и ги изпипва много добре и качествено. Голям ми е мерак да му пробвам кантарите на Даскала и отсега имам уговорка с колегите от Монтанско и лятната  отпуска съм там, ще ме водят на полигони и ще тестваме.
За кантарите на Миладин нямам информация. Поздрави.

Неактивен Indiana Jones

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 147
  • Прогонен
« Отговор #156 -: Май 31, 2012, 02:24:39 pm »
Здравеите. Кантарите на Миладин са пълни копиа на тия на Памиц.100% ,една фрънта неи променил.Само дет печатна платка е направил та изглежда по така.
И сам , войнът е войн

Tribal

• Гост
« Отговор #157 -: Юни 01, 2012, 12:18:42 pm »
Здравей,колега Джоунс.Много време се пиля по тупраците,положителна ли е равносметката?(нетактичен въпрос).
Мнението ти за въпросните машини съвпада с моето,истински консенсус.Ти с какъв кантар работиш сега.Ако си от Североизточна България,както ми се струва,знаеш ли за кантари местно производство?

Неактивен Indiana Jones

• Редовен потребител
  • **
  • Прогонен
« Отговор #158 -: Юни 01, 2012, 08:22:25 pm »
По на запад съм от североисточна България и не знам дали маисторат там такава техника.Аз бачкам със монтанска машинерия с импулсен предавател иси личи,че е по спокойна от обикновените.А по другите показатели са равни.
И сам , войнът е войн

Tribal

• Гост
« Отговор #159 -: Юни 01, 2012, 09:44:02 pm »
Късметлия си,колега.И е по-добра от "другите".Ако не се лъжа,последният транзистор(5-ти или 6-ти) е мощен МОС и вероятно е в гнездо с позлатени пластинки.Добре е да го запоиш директно за платката.Използвай обикновен поялник,заземен задължително,ако не можеш сам да се справиш,потърси човек с опит.Контактите са надеждни,но самите изводи се окисляват.Поздрави.

Неактивен Indiana Jones

• Редовен потребител
  • **
  • Прогонен
« Отговор #160 -: Юни 01, 2012, 10:14:47 pm »
Това сам го направих некога.Майстора скоро се обади и ми каза.За по сигурно.До сега не съм имал ядове.Късмет.
И сам , войнът е войн

Неактивен vesko

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 50
« Отговор #161 -: Юни 01, 2012, 11:21:09 pm »
Това сам го направих некога.Майстора скоро се обади и ми каза.За по сигурно.До сега не съм имал ядове.Късмет.
[/quoteкато като ги гледам един до друг какво общо имат единият има 6 7 копчета другият има 2 единия лови до 6 метра а на миладин да речем до 2 ако е едно към едно и той трябва да лови танг на 6 метра

Tribal

• Гост
« Отговор #162 -: Юни 02, 2012, 04:52:28 pm »
Здравей,колега.Ставаше въпрос за приликата между миладиновите и памицовите апарати.Но първия няма снимка.А на твоя - колегата влади-коин мисля,че отговори веднага.
« Последна редакция: Юни 02, 2012, 04:57:00 pm от Tribal »

Неактивен влади-коин

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 139
  • s.p.q.r
« Отговор #163 -: Юни 06, 2012, 07:14:17 am »
благодарство на колегата трибал за всичко което направи за мойта техника.ще има голяма почерпка

Tribal

• Гост
« Отговор #164 -: Юни 06, 2012, 10:19:32 pm »
И това ще стане,колега,в удобно време за всички ни...А като сме в конкретна тема и по повод на бангийте,спомням си нещо,за което още нямам отговор задоволителен...
Преди няколко години седим в една кръчма голяма компания,все кантаристи,на по чашка "твърдо"и благи приказки.Някой каза,че наш колега на метър и половина хванал оловен съд,като тепсия,ама близо три пъти по-висок.Сложили го на кантар и се оказало,че тежи 14 килограма.За какво ли е служило това нещо,направено от олово?Поздрави.
« Последна редакция: Юни 06, 2012, 10:22:18 pm от Tribal »