Автор Тема: ВАЖНО - условия за ползване на сайта  (Прочетена 63446 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен admin

 • Администратори
 • Нов потребител
 • *****
 • Публикации: 49
ВАЖНО - условия за ползване на сайта
« -: Февруари 25, 2011, 01:05:17 pm »
1. Общи положения
1.1 Форумът и сайтът metaldetecting.eu има за цел да предоставя възможност на всеки да сподели своите мисли и опит, както и да общува с останалите потребители.
1.2 Форумът да се ползва по предназначение, това е място за дискусии за металдетектори и металдетектинг и се очаква да бъде приемано и ползвано като такова. Това не е място за явна и пряка реклама, политическа агитация, отправяне на лични нападки независимо към кого и др. подобни. Тук не се толерира иманярщината. Не се толерира търсене, и уговаряне за търсене по археологически обекти, търсене на съвети за работа на такива обекти, уговаряне и участие в  сделки с културно-исторически ценности.

2. Теми и постове (коментари/отговори)
2.1 Писането на български език с кирилица е задължително.
2.2 Новите теми се пускат в съответстващия им раздел.
2.3 Заглавието на темата трябва да е ясно и точно, да не е съставено единствено от главни букви и да описва съдържанието на самата тема. Заглавия от рода на "Помощ!", "Имам проблем" или писане в темите само с главни букви няма да се допускат и ще се коригират или изтриват без предупреждение. Не се допуска писане с главни букви, с огромен шрифт, с крещящи цветове, и прекалено използване на удивителни което се приема като ултимативен тон.
2.4 Форумът е снабден с търсачка, намираща се над прозорците с темите. Употребата й е задължителна с цел избягване на дублиращи се теми. Дублиращите теми ще бъдат заключвани и/или изтривани.
2.5 Не са желателни прекомерните off-topic – мнения, които не са свързани с темата.
2.6 Не се толерира практиката на flood – публикуване на едно и също нещо многократно, както и публикуването на голям брой мнения от един потребител едно след друго. За добавяне на информация към предишен пост има бутон "Редактирай".
2.7 Всякаква форма на spam (нежелани съобщения) е забранена, било то чрез постове или лични съобщения. Това включва всякакви реклами, верижни писма и др. съобщения, изключващи тема за помощ. Избутването на тема от автора й не е разрешено освен ако не се внася някаква нова информация. Този вид спам се определя като пост след последният ви пост, който не е уместен и не носи никаква нова информация по темата.
2.8 Не са желателни безсъдържателните мнения и теми ("Хахахахахахаха", "Жестоко е!", "Много яко", "Харесва ми!", "RESPECT" и т.н.). Подобни мнения ако не бъдат придружавани с обосновка ще бъдат изтривани.
2.9 Не е желателно публикуването на коментари, в които необосновано се критикуват други потребители за неспазване на правилата. Постове, излизащи извън рамките на това изискване ще бъдат трити или редактирани.
2.10 Забранено е прикачването на снимки с порнографско съдържание и/или насилие, както и постването на подобни линкове без предупреждение за съдържанието. Категорично се забранява предоставянето на линкове към страници с детска порнография. Същото се отнася и за коментарите, които включват реалистично описание на причиняване на физическо и психическо страдание, осакатяване и садизъм, както и текстове, включващи реалистично описание на принудителен секс, изнасилване и секс с малолетни.
2.11 Пропагандирането на всякакви противозаконни действия, идеи или цели е забранено. Не се допускат публикации на произведения, рецензии, лични коментари и др., които нарушават законодателството (съдържащи призиви за насилствена смяна на обществения ред, към етническа и верска омраза и други). Не се допускат коментари популяризиращи противозаконни и дискриминационни нацистки/фашистки и расистки идеи. Не се допускат дискриминация и проява на нетърпимост на основата на възраст, пол, раса, етнос, националност, вероизповедание, образователен ценз, социален статус и сексуалност.
2.12 Забранява се употребата на заплахи, вулгарни думи, цинизми и обиди, както в коментари по темите, така и в лични съобщения. Ако подобни неща станат чрез лични съобщения, трябва само да се уведоми член на администрацията и ще бъдат взети съответните мерки.
2.13 Всички мнения и коментари, публикувани тук, изразяват личното отношение на потребителя и той носи цялата отговорност за него. Мненията не обвързват с нищо останалите потребители на форума или администрацията му.
2.14 Всяко мнение, предоставено тук е пуснато доброволно от автора му и всеки има право след това да го копира и разпространява както намери за добре стига да посочи автора и да постави реален линк към първоизточника. Ако не е упоменато, че поста съдържа текст, който е обект на авторското право или че ползването му без разрешение е нежелано, то текстът ще бъде третиран според Лиценза за свободна документация на ГНУ (GNU Free Documentation License (GNU FDL)). Ако мнението или материалът публикуван от вас не е Ваше дело, задължително трябва да се посочи, че е цитат и да се даде линк към източника (визират се статии, ревюта, цитати от научни трудове и др. подобни). За копиране на материали за които е посочено някакво изрично условие от администрацията на сайта задължително да се иска разрешение.
2.15   Не се разрешава публикуване на лична информация за другите потребители - снимки, лични данни, лични съобщения, и всичко друго което не е предоставено публично във форума от самия потребител. Изключение се допуска само в случаи на нарушаване на законите на република България, когато може да бъде предотвъртено престъпление, или когато  потребител е претърпял доказуеми материални или физически вреди от друг потребител. Оповестяването на лични данни може да стане само след консултация с администрацията на сайта.
2.16 Желателно е да се въздържате от обширни цитати на друг език, освен българския. Ако смятате, че информацията, съдържаща се в чуждоезичен цитат е ценна за потребителите на форума, добре е да го преведете.
2.17 При цитиране на предишно мнение от форума да се акцентира на изречението или фразите като се отстрани останалия текст.
2.18 Ако една тема излезе по какъвто и да е начин от рамките на тези правила, по преценка на администраторите или модераторите може да бъде заключена. Ако се появи информация по темата, която трябва да се сподели с останалите потребители, е добре да се обръщате към администрацията на форума за съдействие по публикуването й. Всякакви нови теми коментиращи повода за затваряне или действията на модераторите без преди това да е потърсена връзка с администрацията ще бъдат трити.

3. Профили и аватари
3.1 Потребителският профил съдържа лична информация за притежателя си. Данните, които публикувате тук, няма да бъдат използвани от трети страни, доколкото това зависи от администрацията на форума. Нито едно поле в профила Ви, видимо за останалите потребители, не е задължително за попълване. В случай, че решите да предоставите някаква информация, то няма ограничение за нейното съдържание и характер. 
3.2 В случай, че има снимка към Вашия профил то тя трябва да отговаря на всички изисквания упоменати по горе. Всякакви изображения, нарушаващи това условие, ще бъдат трити без предупреждение.
3.3 Аватар е изображението, което се появява от лявата страна на всеки потребителски пост. Съдържанието му да се съобразява с т. 2.10 и т. 3.2 от правилата.
3.4 Не се допуска използването на повече от една регистрация от един член на форума
4. Общи разпоредби
4.1 Спазването на правилата изложени тук е необходимо и единствено условие за регистрация във форума, както и за ползването му. Нарушаването им ще доведе до налагане на санкции на потребителя нарушител.
4.2 Видът наказание, който ще бъде приложен на нарушител се определя от администраторите и/или модератор/ите, а именно:
а) При грубо или системно нарушаване на правилата потребителят получава предупреждение или бан. Бана може да е временен или постоянен и да включва пълна или частична забрана за ползване на форума.
б) администрацията има правото, но не и задължението да трие профили, теми, и постове.
4.3 Незнанието на настоящите правила за използване на форума на www.metaldetecting.eu не освобождава от отговорност пишещите във форума.

5. Реклама във форума
5.1 Рекламирането на фирми, стоки, сайтове или форуми в публикуваните теми, в аватарите на потребителите, или в подписите, може да става само след одобрение от страна на екипа на форума. Реклами или аватари, които не са одобрени ще бъдат изтривани. Реклама на нови или по-малко известни апарати може да става само в секция "Представяне на разработки".
Информация за рекламни теми и платени съобщения може да намерите чрез контакт с администрацията. Не се допуска целенасоченото провеждане на кампании имащи характеристики на SEO чрез пускането на безмислени постове. Не се допуска линк популярити, линк билдинг, и всякаква друга дейност за оптимизация и полуляризация на други сайтове чрез публикуването на информация нямаща нищо общо с тематиката на форума. Системното пускане на постове в които няма полезно или съществено за темата съдържание, и в които има линкове към други сайтове ще се санкционира от администрацията по нейно усмотрение.

След влизането си в този сайт, вие носите отговорност за евентуални морални и материални щети, причинени на Вас или от Вас.

Относно линкове на сайта, създателите не носят отговорност за съдържанието на страниците, към които водят.
Създателите на сайта не носят отговорност за лица несъобразили се с предупреждението.
Създателите на сайта се задължават да пазят тайната на кореспонденцията, както и да не разгласяват създадените потребителски имена и пароли или друга лична информация предоставена от посетителите на сайта, без тяхно предварително съгласие, освен ако това не следва по силата на нормативна разпоредба.

Създадетелите на сайта не са отговорни за щети или нараняване, в следствие на информацията и снимките, която създателите на сайта и вие помествате в този сайт.
Създателите на сайта не се отговорни за претърпени материални щети при използването на секция купувам /продавам
Създателите на сайта имат правото, но не и задължението да премахват материали считани, че представляват форма на насилие срещу някои от членовете.

Абсолютно се забранява уговарянето на покупко/продажба на монети датиращи от преди 1800 година и други културно-исторически ценности

Създателите на сайта не гарантират за полезност и пълнота на информацията, която е поместена в този сайт, както и няма да носят отговорност за щети и вреди в резултат на това, че някой от потребителите се е доверил на тази информация или друго съдържание поставено на сайта или предадена от друга страна.

Бисквитки:
Използване на „бисквитки”
Бисквитката представлява текстов файл, който се прехвърля от уеб сайта на твърдия диск на вашия компютър, с цел да се направи уеб сайт да работи по-ефективно. Този уеб сайт използва следните два вида бисквитки: Бисквитки за сесия: това са временни бисквитки, които остават на компютъра ви, докато не напуснете този сайт. Постоянните бисквитки: те остават на вашия компютър, след като напуснете уебсайта.
Тези бисквитки се използват за:

• Настройки за запис/промени, направени от вас

• Съхраняване на информация на местно ниво, а не на уеб сайт за по-бърз достъп
 
• Съхраняването на постоянна информация да се предава между две или повече страници

• Записване коя секция на уеб сайтa посещавате  (така че да се върнете директно там преди)

•   Използване на бисквитки на трети страни: в този уебсайт не се използват бисквитки на трети страни

Вие имате възможността да приемете или да откажете бисквитките чрез промяна на настройките на вашия браузър. Ако бихте искали да направите това, моля, вижте помощното меню на вашия браузър. Обаче, може да не сте в състояние да използвате всички интерактивни функции на уебсайта, ако бисквитките бъдат деактивирани.

Данни които събира системата на форумът: имейл, потребителско име, точка за достъп (IP).

Правилата се допълват регулярно в движение.
« Последна редакция: Май 12, 2011, 06:23:40 pm от imperio »

Неактивен imperio

 • Администратори
 • Ветеран
 • *****
 • Публикации: 3121
  • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
Re: ВАЖНО - условия за ползване на сайта
« Отговор #1 -: Май 12, 2011, 06:25:14 pm »
Правилата са ъпдейтвани. В секцията за рекламата се добавя следното:
Цитат
Не се допуска целенасоченото провеждане на кампании имащи характеристики на SEO чрез пускането на безмислени постове. Не се допуска линк популярити, линк билдинг, и всякаква друга дейност за оптимизация и полуляризация на други сайтове чрез публикуването на информация нямаща нищо общо с тематиката на форума. Системното пускане на постове в които няма полезно или съществено за темата съдържание, и в които има линкове към други сайтове ще се санкционира от администрацията по нейно усмотрение.
« Последна редакция: Май 12, 2011, 06:28:21 pm от imperio »
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен Marcus Aurelivs

 • Нов потребител
 • *
 • Публикации: 2
Re: ВАЖНО - условия за ползване на сайта
« Отговор #2 -: Март 08, 2012, 12:26:08 am »
Връзки в подписа към Уикипедия или друг сайт с научно-популярна насоченост смятат ли се за нарушение на правилата на форума?
---> THE PHILOSOPH <----

Неактивен XpDeusV2.0

 • Старши потребител
 • ****
 • Публикации: 265
 • Истината е някаде там
Re: ВАЖНО - условия за ползване на сайта
« Отговор #3 -: Март 08, 2012, 02:50:43 am »
Хората са се погрижили да ти напишат условия на Български език - прочети ги и сам прецени !
I'm back

Mission loading.........

Неактивен imperio

 • Администратори
 • Ветеран
 • *****
 • Публикации: 3121
  • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
Re: ВАЖНО - условия за ползване на сайта
« Отговор #4 -: Март 08, 2012, 10:26:57 am »
Явно трябва да доуточним тази част от правилата на сайта. Публикуването на линкове в смисъла който е описан по-горе в правилата на форума цели основно следните ефекти:

1. Привличане на трафик
2. Изграждане на Google PR
3 . SEO, или така наречената оптимизация за търсещи машини


Или казано в най-общ смисъл цели се нещо от което може да се извлече персонална изгода за пускащия линковете. Нека да рзясним допълнително нещата. По точка първа смисъла е че привличането на трафик може да донесе изгода като се рекламират сайтове продаващи стоки, или предлагащи възмездни услуги от които има печалба. В това число влизат и сайтове в които има публикувани реклами от които има финасова печалба. В пясъчника има тема с пресен пример с рекламиране на сайт за лотария, като автора беше моментално баннат. За реклама на  сайтове които не нарушават законите на РБ може да се търси контакт с администрацията, но хитруване на дребно няма да мине. Ако някой сериозен потребител иска да си сложи линкове в подписа, просто драснете едно лично съобщение за да преценим за какво става дума. По другите две точки смисъла е следния. Споменатите прийоми се използват от уебмастърите за "вдигане" на сайтове, като в много случаи практиката за развитие СЕО се превръща в чист спам. Резултата е че се правят регистрации чиято единствена цел е да се пуснат няколко линка и дотам. Тъй като целите на този форум са други няма да допускаме подобни прийоми.
По запитването на Марк Аврелий - линк към уикипедия не води до персонална изгода за потребителя не цели изграждането на СЕО за Уикито, и в този смисъл връзка може да се сложи при условие че е добре оформена текстово. Линковете от чист вид към уикито са с много дълъг код което разваля дизайна и подредбата на темите.
Надявам се да съм бил полезен, ако има нещо неясно питайте.
« Последна редакция: Март 08, 2012, 10:33:45 am от imperio »
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен kodokan

 • Администратори
 • Ветеран
 • *****
 • Публикации: 1509
Re: ВАЖНО - условия за ползване на сайта
« Отговор #5 -: Март 23, 2012, 11:56:07 pm »
Ще напиша до някои новопоявили се колеги със завидно самочуствие ,ако не са наясно с положението тук - аз специално като админ няма да толерирам в този форум агресивно, арогантно, просташко и дебелашко  държание, обидни подмятания и неподплатени с доказателства твърдения , както и разгласяване на лична информация за членовете на форума. Събираме се тук да разпуснем в приятна компания и да обменим опит ,а не да сме свидетели на скандали и разправии, предизвикани от някои колеги. Бан опцията ми е под ръката и при последващи изцепки,обиди, спамове действам без никакво предупреждение, както съм го правил за някои колеги и в друг един сайт и те още се чудят защо.

Неактивен imperio

 • Администратори
 • Ветеран
 • *****
 • Публикации: 3121
  • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
Re: ВАЖНО - условия за ползване на сайта
« Отговор #6 -: Март 24, 2012, 12:16:27 am »
Подкрепям.
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен deso

 • Тестова група
 • Ветеран
 • *
 • Публикации: 543
Re: ВАЖНО - условия за ползване на сайта
« Отговор #7 -: Март 24, 2012, 02:29:00 am »
Съжелявам за неприятната ситуация .Тръгна от мен , прав или крив моля за извинение .
 Колкото и да стисках ,неможах да си затворя очите пред грубото омаловажаване към добрия тон и в часност положените усилия за да я има темата в сегашния и вид.
След като е събрана една иформация и ти я предлагат в здъвкан вид ,най-малкото което можеш да направиш е да проявиш едно елементарно уважение .Пък дали апарата е добър или  лош е нещо различно .Никой не очаква  само елохиос , щом е диалог критките са задължителни ,но поднесени с премерени думи и винаги с респект към останалите

Неактивен kodokan

 • Администратори
 • Ветеран
 • *****
 • Публикации: 1509
Re: ВАЖНО - условия за ползване на сайта
« Отговор #8 -: Март 24, 2012, 09:32:05 am »
Съжелявам за неприятната ситуация .Тръгна от мен , прав или крив моля за извинение .
 Колкото и да стисках ,неможах да си затворя очите пред грубото омаловажаване към добрия тон и в часност положените усилия за да я има темата в сегашния и вид.
След като е събрана една иформация и ти я предлагат в здъвкан вид ,най-малкото което можеш да направиш е да проявиш едно елементарно уважение .Пък дали апарата е добър или  лош е нещо различно .Никой не очаква  само елохиос , щом е диалог критките са задължителни ,но поднесени с премерени думи и винаги с респект към останалите

Не се притеснявай, колега ... горният пост беше изцяло адресиран до един друг участник във форума(вече бивш). Не си нарушил правилата.
Знаем, че милееш за форума и твоята реакция въприемаме  по скоро като защита на възприетите правила и порядки тук.
Както и ти си го споменал добрият тон и уважението към други участници във форума са задължителни тук. Който не ги спазва си носи последствията .
Няма значение ,кой с какъв опит е ,дали има апарат за 100 или за 5000лв. Всички сме равни тук .Един вид демокрация .Но тя (демокрацията) - както дава свобода, така  изисква и желязна дисциплина за спазване на установени правила и норми. Иначе ще стане като наш'та демокрация в Бг.
А твърдението дали е добър или лош един апарат се подкрепя с доказателства и факти във формата на постове,  не с празни приказки.
Поздрави.

Неактивен imperio

 • Администратори
 • Ветеран
 • *****
 • Публикации: 3121
  • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
Re: ВАЖНО - условия за ползване на сайта
« Отговор #9 -: Април 19, 2012, 11:39:44 pm »
Променя се метода за нови регистрации. Всички нови заявки за регистриране във форума ще се одобряват ръчно от администратор. Промяната се налага с цел  недопускане на спамери.
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен XpDeusV2.0

 • Старши потребител
 • ****
 • Публикации: 265
 • Истината е някаде там
Re: ВАЖНО - условия за ползване на сайта
« Отговор #10 -: Април 20, 2012, 01:23:56 am »
Идеята не е лоша ,след като се наблюдават злонамерени "потребители".
I'm back

Mission loading.........

Неактивен asparuh12

 • Ветеран
 • *****
 • Публикации: 523
 • Прогонен
Re: ВАЖНО - условия за ползване на сайта
« Отговор #11 -: Октомври 02, 2012, 10:00:23 pm »
Променя се метода за нови регистрации. Всички нови заявки за регистриране във форума ще се одобряват ръчно от администратор. Промяната се налага с цел  недопускане на спамери.
Здравейте приятели,благодаря Валка за доверието!!!!!!!-отдавна трявбваше да съм между вас  а не да се нервя другаде..,току що се регистририрах ,моля да ме извините ако не пиша на правилното място.Поздрави на всички с които се знаехме преди!

Неактивен PAPATA

 • Старши потребител
 • ****
 • Публикации: 446
 • Прогонен
Re: ВАЖНО - условия за ползване на сайта
« Отговор #12 -: Октомври 02, 2012, 10:05:51 pm »
добре  дошъл  колега

Неактивен imperio

 • Администратори
 • Ветеран
 • *****
 • Публикации: 3121
  • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
Re: ВАЖНО - условия за ползване на сайта
« Отговор #13 -: Октомври 02, 2012, 10:08:32 pm »
Добре дошъл колега.
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен asparuh12

 • Ветеран
 • *****
 • Публикации: 523
 • Прогонен
Re: ВАЖНО - условия за ползване на сайта
« Отговор #14 -: Октомври 07, 2012, 08:56:33 pm »
Благодаря ВИ за доброто посрещане!!!
« Последна редакция: Октомври 07, 2012, 08:58:46 pm от asparuh12 »

 

Powered by EzPortal