0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
И искаш да кажеш , че това са топилки а не самоизградило се желязо , самородно? Т.е. някой си там някога е топил това желязо и случайно е разсипвал , а сега аз вървя и ги намирам?Явно през 50 или100 метра е имало пещ и металургията е процъфтявала особенно по върховете и баирите. Че то кажи речи цяла Странджа е така , а ние се гордеехме с Кремиковци. И по горе съм писал , че някой машини особенно бг. ги свирят и цвят горещите камъни а за тези железа с преобладаващ висок тон и трябва да си много, много опитен за да разбереш , че не е цвят , абе копаш и това е. Е този с орела , както обича да се изразява колегата Араман слава богу не ги свири цвят или ако на някой се опитва високия тон то задължителносе обажда и ниския , а по цифрите си личи още повече , че не е цвят. А за скалата в ляво на телевизора /детектора на лъжата / какво да кажа. От нея напълно става ясно , че не е цвят. Ама ти недей да ги обичаш телевизорите де........
Колеги не забравяйте че в България са се водили няколко войни а това нещо може да са осколки, парчета от мини , снаряди , бомби. и т.н.
Със сигърност калетата са правени както и Кремиковци (според теб)!ПС: Единствено в алкална среда желязото (Fe) се разпада напълно в течение на годините и това дали е алкална средата (почвата) се определя лесно - взимаш от почвата и я разтваряш във вода след това потапяш лакмус и определяш каква е почвата! Поздрави на всички!
Колеги, каква беше темета ?
Аз също смятам да си взема нов БГ апарат . Изгледах много клипове, прочетох доста мнения и коментари и в крайна сметка мисля, че направих своя избор !
1. ... е Възможно с https://www.youtube.com/watch?v=C1Sl_lWzviU The New Golden Mask Smart Fighter II coil vs Golden Mask 12"Spider coil Надявам се, че не им правя тъпа реклама, а това което пише за тях в https://md-arena.com/katushka-golden-mask-13-fighter-s-novinka-2019-posmotrite/ е истина.Идеята е в тъй наречения диференциален датчик Super-D на Minelab GPZ 7000 бъбреци или антена - тип "Big Foot" при която земята и солите автоматично се елиминират диференциално още в датчика, без нужда от електронна компенсация в платката после за което писа traper2504........Автоматичен самонастройващ се , като Фишер или следящ почвата и самонастройващ се Да.
Мисля си че ако в средата има Х - кръстосване на двете Д намотки, ще е нещо уникално такава бобина и няма да прави земен ефект.