Автор Тема: Избор на български металотърсач  (Прочетена 24917 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен wave

• Производители
  • Старши потребител
  • *
  • Публикации: 328
    • Wave metaldetektors
Re: Избор на български металотърсач
« Отговор #45 -: Ноември 12, 2019, 08:48:12 pm »
Колеги не забравяйте че в България са се водили няколко войни а това нещо може да са осколки, парчета от мини , снаряди , бомби. и т.н.
КОГАТО ДРУГИТЕ НЕ МОГАТ!
https://metaldetector-bg.com/

traper2504

• Гост
« Отговор #46 -: Ноември 12, 2019, 09:08:20 pm »
Получиха се грешки с цитатите в предния ми пост и при редактирането отново , а накрая времето за редакция изтече и стана мазало.Абе както и да е оср-хме темата на Стареца , аз продължавам да си мисля , че това е самородно желязо и , че не е било никога топено за оръжия и детайли и най малко разсипано неволно. Ако някой иска да прави тестове с киселини да свирка , давам му го. Поздрави!
« Последна редакция: Ноември 12, 2019, 09:15:57 pm от traper2504 »

Неактивен VOXYX

• Старши потребител
  • Публикации: 394
« Отговор #47 -: Ноември 12, 2019, 09:21:55 pm »
И искаш да кажеш , че това са топилки а не самоизградило се желязо , самородно? Т.е. някой си там някога е топил това желязо и случайно е разсипвал , а сега аз вървя и ги намирам?Явно през 50 или100 метра е имало пещ и металургията е процъфтявала особенно по върховете и баирите. Че то кажи речи цяла Странджа е така , а ние се гордеехме с Кремиковци. :D И по горе съм писал , че някой машини особенно бг. ги свирят и цвят горещите камъни а за тези железа с преобладаващ висок тон и трябва да си много, много опитен за да разбереш , че не е цвят , абе копаш  и това е. Е този с орела , както обича да се изразява колегата Араман слава богу не ги свири цвят или ако на някой се опитва високия тон то задължителносе обажда и ниския , а по цифрите си личи още повече , че не е цвят. А за скалата в ляво на телевизора /детектора на лъжата / какво да кажа. От нея напълно става ясно , че не е цвят. Ама ти недей да ги обичаш телевизорите де........
Със сигърност калетата са правени както и Кремиковци (според теб)!
ПС: Единствено в алкална среда желязото (Fe) се разпада напълно в течение на годините и това дали е алкална средата (почвата) се определя лесно - взимаш от почвата и я разтваряш във вода след това потапяш лакмус и определяш каква е почвата! Поздрави на всички!

traper2504

• Гост
« Отговор #48 -: Ноември 12, 2019, 09:26:03 pm »
Колеги не забравяйте че в България са се водили няколко войни а това нещо може да са осколки, парчета от мини , снаряди , бомби. и т.н.
]Ок ама що го има най много , по скалистите по стръмни баири дето почти няма пласт земя с цвят жълт до леко оранжева камениста? И при война се загубват и други неща , дори и цветни а такива интересни неща няма.

traper2504

• Гост
« Отговор #49 -: Ноември 12, 2019, 09:45:04 pm »
Със сигърност калетата са правени както и Кремиковци (според теб)!
ПС: Единствено в алкална среда желязото (Fe) се разпада напълно в течение на годините и това дали е алкална средата (почвата) се определя лесно - взимаш от почвата и я разтваряш във вода след това потапяш лакмус и определяш каква е почвата! Поздрави на всички!
Добре де , да допуснем , че са топилки. Дори и да са , ако на толкова места са топили желязо значи суровината от желязна руда са я намирали там някъде , а това не е ли самородно желязо и кво пречи да има още и сега да продължаваме да намираме? Или тези тогава са имали Inport......? ;)

Неактивен shumana

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 103
  • Хоби търсач
« Отговор #50 -: Ноември 12, 2019, 10:12:14 pm »
Колеги, каква беше темета ? ::)
Когато вървиш нагоре, уважавай хората, които срещаш, защото ще ги срещнеш отново по пътя си надолу.

Неактивен VOXYX

• Старши потребител
« Отговор #51 -: Ноември 13, 2019, 07:40:15 pm »
Колеги, каква беше темета ? ::)
Избор на български металотърсач! (Коя жена е по- хубава - черната или русата)?
ПС: (Тази която не те лъже) - не вярвам, че някой може да ви даде верен отговор! Много "сол" трябва да се изяде докато се разбере...

Неактивен shumana

• Редовен потребител
  • **
  • Хоби търсач
« Отговор #52 -: Ноември 13, 2019, 08:44:51 pm »
Аз също смятам да си взема нов БГ апарат .  Изгледах много клипове, прочетох доста мнения и коментари и в крайна сметка мисля, че направих своя избор ! 
Когато вървиш нагоре, уважавай хората, които срещаш, защото ще ги срещнеш отново по пътя си надолу.

Неактивен Araman

• Ветеран
  • Публикации: 1251
« Отговор #53 -: Ноември 13, 2019, 08:51:06 pm »
Аз също смятам да си взема нов БГ апарат .  Изгледах много клипове, прочетох доста мнения и коментари и в крайна сметка мисля, че направих своя избор !

Ако не ти е проблем-посочи го, може да помогнеш на колегата създал темата.
И се обоснови, ако желаеш, какво привлече вниманието ти в този модел .😉
"Страхуваш ли се-не го прави. Правиш ли го-не се страхувай!!!"-Чингис хан

https://vbox7.com/play:7e5f6da7ff&start=1

Неактивен shumana

• Редовен потребител
  • **
  • Хоби търсач
« Отговор #54 -: Ноември 13, 2019, 09:36:00 pm »
Предпочитам да не го посочвам, за да не предизвикам излишни коментари !
1. Предпочитам апарат с автоматичен грунд баланс !
2. Да има прилична дълбочина !
3. Звукът да е приятен, а не като на крякаща патка ! ;D
4. Също така е важно за мен производителя да е доказан, отговорен, да дава най-подробно описание и инструкция на своя (своите апарати) !
P.S. Жената обеща, че ще го получа за коледа !
« Последна редакция: Ноември 13, 2019, 09:56:22 pm от shumana »

traper2504

• Гост
« Отговор #55 -: Ноември 13, 2019, 10:24:26 pm »
Само автоматичен ,фиксиран.....? Тц.........Автоматичен самонастройващ се , като Фишер или следящ почвата и самонастройващ се Да.
« Последна редакция: Ноември 13, 2019, 10:28:00 pm от traper2504 »

Неактивен Vladislav

• Старши потребител
  • Публикации: 350
« Отговор #56 -: Ноември 14, 2019, 10:06:08 am »
1. ... е Възможно с  https://www.youtube.com/watch?v=C1Sl_lWzviU The New Golden Mask Smart Fighter II coil vs Golden Mask 12"Spider coil
Надявам се, че не им правя тъпа реклама, а това което пише за тях в https://md-arena.com/katushka-golden-mask-13-fighter-s-novinka-2019-posmotrite/ е истина.

Идеята е в тъй наречения диференциален датчик Super-D на Minelab GPZ 7000 бъбреци или антена - тип "Big Foot" при която земята и солите автоматично се елиминират диференциално още в датчика, без нужда от електронна компенсация в платката после за което писа traper2504........Автоматичен самонастройващ се , като Фишер или следящ почвата и самонастройващ се Да.
« Последна редакция: Ноември 14, 2019, 10:35:43 am от Vladislav »

Неактивен Vladislav

• Старши потребител
« Отговор #57 -: Ноември 14, 2019, 10:54:06 am »
Мисля си че ако в средата има Х - кръстосване на двете Д намотки, ще е нещо уникално такава бобина и няма да прави земен ефект.

Неактивен VOXYX

• Старши потребител
« Отговор #58 -: Ноември 14, 2019, 08:25:22 pm »
1. ... е Възможно с  https://www.youtube.com/watch?v=C1Sl_lWzviU The New Golden Mask Smart Fighter II coil vs Golden Mask 12"Spider coil
Надявам се, че не им правя тъпа реклама, а това което пише за тях в https://md-arena.com/katushka-golden-mask-13-fighter-s-novinka-2019-posmotrite/ е истина.

Идеята е в тъй наречения диференциален датчик Super-D на Minelab GPZ 7000 бъбреци или антена - тип "Big Foot" при която земята и солите автоматично се елиминират диференциално още в датчика, без нужда от електронна компенсация в платката после за което писа traper2504........Автоматичен самонастройващ се , като Фишер или следящ почвата и самонастройващ се Да.

Мисля си че ако в средата има Х - кръстосване на двете Д намотки, ще е нещо уникално такава бобина и няма да прави земен ефект.
Здравей Владиславе. Земен ефект няма да има ако е направена правилно - но има друг ефект! (Ако видя Golden Mask 5+ с тази антена) и различава цветния сигнал (като на пример сребърна, медна монета -подкова)  да има разлика!...

Неактивен Vladislav

• Старши потребител
« Отговор #59 -: Ноември 15, 2019, 05:44:14 pm »

Днес се опитах да си го визуализирам като го начертая тая DDX - антена и нищо излезе голяма простотия, но поне го драснах на пейнта да се посмейте и вие. По добро от трите ООО от емблемата на Ауди олимписките кръгове със засичане идеята ми от 2013-та още за гъдулка с диференциална ООО антена не можа да излезе.
« Последна редакция: Ноември 15, 2019, 05:51:27 pm от Vladislav »