Анкета

Кога един ИБ металдетектор засича по - дълбоко

При суха почва
43 (38.1%)
При мокра почва
64 (56.6%)
Няма разлика
6 (5.3%)

Общ брой гласове: 110

Автор Тема: Анкета - Суха или мокра почва  (Прочетена 111759 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Активен zempar

• Главен модератор
  • Ветеран
  • Публикации: 2201
Анкета - Суха или мокра почва
« -: Февруари 04, 2012, 08:05:41 pm »
дайте вашето мнение от личен опит и от техническо познаване на материята
само ще помоля техничарите дали своето мнение да обяснят защо

Неактивен indi

• Тестова група
  • Редовен потребител
  • *
  • Публикации: 65
Re: Суха или мокра почва
« Отговор #1 -: Февруари 04, 2012, 08:19:07 pm »
аз гласувам за МОКРА почва /  – колкото по суха и еднородна е почвата толкова по лесно се настройва апарата , НО при влажна почва апарата се настройва по трудно , но дьлбочината на откриване е по голяма , заради по-голямата проводимост на почвата .

Активен laki

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 799
« Отговор #2 -: Февруари 04, 2012, 08:24:38 pm »
Аз сьм за сухата почва.

Активен zempar

• Главен модератор
  • Ветеран
« Отговор #3 -: Февруари 04, 2012, 08:28:31 pm »
забравих да обява моето гласуване , аз гласувах за суха , защото при еднородна суха почва радиовълните проникват по - дълбоко отколкото при мокра , водя се от това че радиовълните не се разпространяват във вода

Неактивен deultum

• Тестова група
  • Напреднал потребител
  • *
  • Публикации: 197
« Отговор #4 -: Февруари 04, 2012, 08:30:25 pm »
аз гласувам за МОКРА почва /  – колкото по суха и еднородна е почвата толкова по лесно се настройва апарата , НО при влажна почва апарата се настройва по трудно , но дьлбочината на откриване е по голяма , заради по-голямата проводимост на почвата .

И аз съм на същото мнение ,само да допълня колегата ,че някой апарати не само трудно се настройват на мокра почва , но и когато почвата е орудена плюс влагата неможеш и да ги настроиш . Варианта е намаляне на Сенза до стабилност при което пък има загуба на дълбочина .За други апарати няма да говоря , но ще дам пример с ХЛТ понеже съм го имал , на едно и също място с една и съща настройка при суха почва се заземява , когато е мокра обаче издава троен сигнал при земна настройка което ще рече че не може да се настрои ,При нея спасението беше минаваш на програма Коинс и заземява . Друг е въпроса колко работи ама да не разваляме темата на колегата !

Неактивен deultum

• Тестова група
  • Напреднал потребител
  • *
  • Публикации: 197
« Отговор #5 -: Февруари 04, 2012, 08:33:21 pm »
забравих да обява моето гласуване , аз гласувах за суха , защото при еднородна суха почва радиовълните проникват по - дълбоко отколкото при мокра , водя се от това че радиовълните не се разпространяват във вода
Колега извинявай ако бъркам не съм много наясно с електрониката , но металотърсачите не работят ли на принципа на магнитно поле индуктивен баланс , какво общо имат с радио вълните . или аз се бъркам .Питам от чисто любопитство

Неактивен ztec

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 738
« Отговор #6 -: Февруари 04, 2012, 08:49:20 pm »
И хал хабер си нямам как хваща по добре,но гласувах за мокра защото всички златни работи които съм  намирал са в много мокра и кална почва  :D
Teknetics T2 Classic
XP Gold MAXX Power V4

Неактивен nasko75

• Старши потребител
  • Публикации: 421
« Отговор #7 -: Февруари 04, 2012, 08:56:22 pm »
И хал хабер си нямам как хваща по добре,но гласувах за мокра защото всички златни работи които съм  намирал са в много мокра и кална почва  :D
Пробваи на един и същ обект с един и същи апарат през август и през март или ноември ще видиш разликата е голяма в + НА МОКРАТА ПОЧВА от мои личен опит а може и да греша
КОЙТО ТЪРСИ - НАМИРА / това е истината

Неактивен dimitarterziev

• Старши потребител
  • Публикации: 303
    • www.komtex90.com
« Отговор #8 -: Февруари 04, 2012, 09:10:59 pm »
На мокра,защото мокрия обект изглежда по-голям за апарата заради полето около него

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3194
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #9 -: Февруари 04, 2012, 09:30:34 pm »
Зависи от почвата. На мокри солени или киселинни почви повечето апарати смъкват дълбочината.
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Активен zempar

• Главен модератор
  • Ветеран
« Отговор #10 -: Февруари 04, 2012, 09:41:15 pm »
Колега извинявай ако бъркам не съм много наясно с електрониката , но металотърсачите не работят ли на принципа на магнитно поле индуктивен баланс , какво общо имат с радио вълните . или аз се бъркам .Питам от чисто любопитство
мисля че ти си прав а аз греша , то и аз не съм наясно и затова тая изцепка  ;D

Неактивен deso

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 543
« Отговор #11 -: Февруари 04, 2012, 10:32:14 pm »
Много зависи от почвата.При нормална не би трябва ло да има голяма разлика.Но имам терени с червеникава почва които ожелезяват много повече когато са мокри .

Лично я предпочитам леко влажна ;D така ми е най-Убава за копане ;D

Неактивен zanvan

• Напреднал потребител
  • Публикации: 227
« Отговор #12 -: Февруари 04, 2012, 11:38:33 pm »
би трябвало монетарките квито и да са на суха пепеляк да ловят по на дълбоко а пулсаците рамките обратно  нооооо според зависи
мин година реших за по напряко да пресека една нива точно слид стапянето на снега ..иии за две броики да остана бос  :D затънах в кал до коленете по скоро я газих като щъркел   та неми беше много до тестове  :)

Неактивен ЧИГОТ

• Напреднал потребител
  • Публикации: 210
  • Прогонен
« Отговор #13 -: Февруари 05, 2012, 12:46:48 pm »
Зависи от почвата. На мокри солени или киселинни почви повечето апарати смъкват дълбочината.

Aз също споделям това мнение... най дълбоко чуват монетарите когато повърхностният слой (10-20см отгоре) е сух!!!, а надолу е лекичко влажен/рохкав...  В никакъв случай кален... дълбочината пада драстично, ефекта от минерализация и орудяване става осезаем и пречи направо...   

Неактивен valu_81

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 61
« Отговор #14 -: Февруари 05, 2012, 01:34:30 pm »
по4жата неможе да бъде изцяло суха, колкото по-надълбоко толкова по-мокро бих казал. И тогава защо казват 4е може да се потапя питата във вода, като не са се разпространявали радиовалните във вода? ? ?
КИРКА И ЛОПАТА---МИНИСТЕРСКА ЗАПЛАТА