Автор Тема: Български металдетектори  (Прочетена 11360 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен maximus_kn

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 110
Български металдетектори
« -: Март 01, 2011, 09:46:39 am »
Първо,честито за новия форум.Второ,дано да може свободно да се говори за българските металдетектори и да се обсъждат реалните възможности на апаратите.В България има много производители на металдетектори и то мога да кажа,че се справят доста добре.Ако някой колега има мнения за някои от БГ детекторите,нека сподели.Успех на новия форум и на всички БГ производители на металдетектори.
Максимус Децимус Меридиус - Чест и сила!

Неактивен admin

• Администратори
  • Нов потребител
  • Публикации: 49
Re: Български металдетектори
« Отговор #1 -: Март 01, 2011, 11:48:41 am »
Мерси колега. Едно е сигурно - тук караници и разправии няма да търпим. На всеки даваме шанс да покаже изделията си. Даже сме пуснали отделна секция за представяне на разработки за които производителите им смятат че нямат нужната популярност. Този форум ще седи затворен и няма да му правим евтина популяризация, но все пак се надяваме да се създаде грамотна общност от хора интересуващи се от металдетектинг които влизат тук да получат или да дадат полезна информация. Този сайт не е конкуренция на стария ми форум, просто е едно нужно допълнение с малко по-различна идея.

Неактивен maximus_kn

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #2 -: Март 01, 2011, 01:41:22 pm »
Мисля,че този форум бързо ще се популяризира и ще набере скорост.Имам една идея: Да се напишат всички български производители на металдетектори,като отделни теми и всеки ,който има нещо да коментира да го напише там.В раздела Български детектори да се впишат темите.Дано съм го написал така,че да ме разберете.

Неактивен admin

• Администратори
  • Нов потребител
  • Публикации: 49
« Отговор #3 -: Март 01, 2011, 02:05:15 pm »
Ако е за отделни теми то и сега могат да си пускат такива. Да нямаш предвид отделни форуми за всеки? То такава беше идеята и в стария форум. Но ако напускаме 20 форума може да стане така че много от тях да седят празни или с по една тема и се губи смисъла. Така че преценихме че в БГ детекторите по принцип ще се дискутира така да се каже на общо основание а в "разработките" другите неща - такива на които се прави популяризация. Ако производител пусне тема там може да пише едно лично да я направим "важна" за да седи най-отгоре за удобство. В Ревюдетектор - най-големия руски форум изобщо липсват раздели за отделни марки. Но не е изключено при нас в движение да внесем някой промени за по-голямо удобство. Засега е по-важно се грижим да се води конструктивна дискусия по дадената тема, и да не допускаме спорове и пререкания заради единия спорт, както и да няма прекален оф-топик.
« Последна редакция: Март 06, 2011, 08:46:27 am от admin »

Неактивен maximus_kn

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #4 -: Март 01, 2011, 08:30:41 pm »
Идеята е да се пускат отделни теми.Ако за всеки металдетектор се прави форум,наистина ще станат много форумите.Този е достатъчен.След публикуването на мнението видях,че има раздел "разработки".Мисля,че е добра идея.

Неактивен HaDaPeH

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 9
« Отговор #5 -: Март 22, 2011, 05:41:59 pm »
Да а според мен няма да е лошо да има тема за начинаещи като мен които да не губят времето на админите с въпроси. Нека да има информация за моделите техните характеристики  ,поюсове ,минуси, евтини, скъпи, зглобяеми , готови  неща които не съмнено ще са полезни за хората навлизащи тепърва в този вид занимание . Иначе поздрави за форума много по-добър е от предишния а и няма да е лошо да слагате санкций на тези дето нарушават правилата и използват форума за да го пълнят с личните си глупости :)

Неактивен zanvan

• Напреднал потребител
  • Публикации: 244
« Отговор #6 -: Март 22, 2011, 08:18:46 pm »
то май тука всеки ще дава акъл :) като ,чета по горе  ;) та да неостана и аз по назад  8)  нека да е пределно ясна бизнес политиката на сайта  :) и всеки се съобразява донякъде с нея 8)по принцип има хора ,които си вадят хляба с продажба на мет машинки и др на които неим е работа но тематиката им е интересна  8) и трета група ,които идват да пробутат нещо ,като вземат потенциални клиенти на първата а патартийте стават ,когато тъпи пръчки от втора група кажат нещо против първа група ....дали ме разбрахте ....те админите да са наясно кой от коя група е па и потребителите да са наясно с бизнеса на  сайта   в общи линии  то сега като се замисля  тук нищо несе продава пак в бившия форум на империо админите неправят нищо по въпроса да пополяризират продажбите  :) :) :) така .че  можи и да е забавно тука

Активен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3272
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #7 -: Март 22, 2011, 09:45:23 pm »
"Бизнес политиката" на сайта е че няма такава. Никакъв "бизнес" не е всяка година да даваш доста пари за да ги има и да съществуват трите сайта за монети и металдетектори , без да се върне нито лев. За вложеното време изобщо няма да говоря - трима човека са похабили десетки часове труд за да можете да ги ползвате във вида в който са. Въпрос на елементарно уважение е това да получи подобаваща оценка от ваша (на потребителите) страна. За сайтовете толкова  8)

За българските апарати. За разлика от преди 15-тина години когато БГ детекторите бяха "home made" сега нещата седят по доста различен начин. Какво имам предвид. Първо, като схемотехника вече се е отсяло това което се е доказало като много добро. От тук какво следва: успеваемостта при завършването на готовия прибор. Това включва неща като използването на фабрични прътове, заводска направа на платките, добра направа на сондите (едно от най-трудните неща като цяло) и т.н. в тоя дух. Макар че сглобката на апаратите като цяло не е в такива мащаби и методи като при големите западни фирми, мисля че спокойно можем да кажем че много от нашите апарати са "фабрични". Т.е. апаратите от една серия правени от даден производител ползват серийно подготвени части и компоненти,  в резултат на което тези апарати изглеждат еднакво, работят еднакво, и имат едни и същи предимства и недостатъци.
Като цяло БГ повечето от апартите имат еднотонална дискриминация и/или стрелкова индикация. За предимствата и недостатъците на този тип дискриминация сме писали тук-таме по други форуми за това тук няма да я спрягам. Има и добре реализирани модели които имат по-добра звукова индентификация на целите - например при Микрон е двутонална, или VCO-то на маските на бандита.
Като визуална индентификация -  най-старите модели (и някои от сегашните)  ползват стрелка. В интерес на истината виждал съм и съм работил с доста такива апарати, и смея да твърдя (това обаче си е мое лично мнение) че стрелката (особено ако е в комбинация със звукова диск.) дава много пълна представа за характеристиките на засечения сигнал.
Като технология и материали: в момента БГ производители са на светлинни години от това което беше в началото на 90-те. Ползват се собствени матрици за направата на сондите и пластмасовите детайли, качествени смоли, платките като казах са фабрични.
Нови разработки: има и такива, хубаво че се прави нещо по въпроса. Още преди години Вълчев пусна БГ дигиталки и в тая връзка веднага се сещам за един спор с Мерчев по повод какво толкова е направил Петър Вълчев имайки предвид компютърния му монетар. Истината е че когато в България това се направи , в чужбина най-ранното реализиране на нещо подобно доколкото ми е известно беше руския АКА Сигнум СФТ който използва подобен вид индентификация на сигнала - "ходограф" по тяхно му. Явно идеята си я бива защото и в Спектрата на Уайтс има нещо подобно. Хубаво че тук вече има доста добър опит в писането на софтуер за управление на дигитални апарати  съдейки по това което съм видял и пробвал на Микрон, и което съм видял като разработка на други фирми (особено ако става дума за PI апарати) Оптимист съм че в България тепърва ще се набляга на дигиталните модели които си мисля че при конкурентни цени и добра реклама несъмнено ще пробият в чужбина.
Между другото доста съм контактувал с хора по чужбина, и много от тях споделят че България е несъмнен лидер при PI апаратите. Хайде че много се отплеснах  8)
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори