Анкета

Какво ще направите ако извадите златен солид/ауреус?

В 7 дневен срок ще го предам в музея както гласи закона
9 (8.3%)
Ще си го оставя и ще чакам да дойдат бели времена
63 (58.3%)
Веднага ще го продам
16 (14.8%)
Ще го заровя обратно в дупката
10 (9.3%)
Нещо друго (напишете го в темата)
10 (9.3%)

Общ брой гласове: 106

Автор Тема: Анкета - Какво ще направите ако извадите златен солид/ауреус?  (Прочетена 158228 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен stan960

• Ветеран
  • Публикации: 934
-Убаво интервю,бравос на Ив.Бакалов де да беха всички журналисти в БГ като него -Само дето не требваше да избира за съветник тоя Марковски,верно че се води за един от най успешните и мастити адвокати напоследък ма е и от най комерсиалните-Лош привкус остави обаче това дето пледираше че нема лошо да има високи административни парични санкций -Демек требе да опреш до вещите му връзки и отслуги та да ги избегнеш тези високи санкций щото естествено те ще могат да се оспорват в Съда............................................. ................. ;)
« Последна редакция: Февруари 17, 2014, 10:46:27 pm от stan960 »

Неактивен Deroni

• Старши потребител
  • Публикации: 374
[quote author=Deroni
2570 златни римски монети на едно място човек може да реагира неадекватно ако случи на такава находка.

Колега,чувал  съм човек да се държи неадекватно,при появата на един статер и 38 обола.Чувал съм за хора ,подпухнали до неузнаваемост,заради един ,два ауреуса. Неадекватни  е слаба дума,по скоро злобни и алчност им капело от устата! Да не дава Господ да си с неточният човек,на точното место,в подходящо време.
Ами тука си прав колега и за да няма задни мисли и злобни очи нали знаеш приказката Трима са много а двама са малко...
Четох че ауреуса на Юлиан Апостат бил оценен на първоначална цена 500хил.паунда,наистина ли тази монета/медальон е единствена за която се знае официално,ако е така наистина е уникална.

Неактивен Джони

• Ветеран
  • Публикации: 1397
  • Таен агент с АКА Сигнум MFT
 ;D Запалихте боклука с тия ауреуси. Вече почнаха по вестниците да пишат.  ;D
Преди да е свършила анкетата, да ви пожелая да ги намирате, пък после ша му мислите какво и как...
И малко лирично отклонение, съвсем извън и съвсем вътре в темата  ;D, един стих на Емили Джонсън:
"Аз никоя съм. А ти кой си?
Ти също ли си никой?
Тогава двама сме. Но не издавай -
че те ще ни навикат...."
Монетата винаги има две страни.

Неактивен maas7eer

• Напреднал потребител
  • Публикации: 186
Ами как няма да пишат по вестниците.Те като нанерят пет бронзови монети и почват тука сега е кипял живот въртяла се е търговия тука региона много развит и още една камара глупости .Пък недаи си боже някои археолог да намери ауреус то там ще бъде промишлената зона на римската империя сигурно. :) :) :)

Неактивен nnasskoo

• Тестова група
  • Старши потребител
  • *
  • Публикации: 421
  • PULSE
Много малко гласували.Що така?

Неактивен stan960

• Ветеран
-Ми то ясно, що така -Ако да не беше така, да не сме на това дередже сега............................................. .. >:( :(

Неактивен rupko

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 9
-аз гласувах ,че ще го заровя обратно в дупката(след като му се порадвам де) ,да може и друг да му се порадва после.......... ами тъй де..... :D

Неактивен zempar

• Главен модератор
  • Ветеран
  • Публикации: 2201
Дето са гласували малко , ами и малко са отговорили честно, май :) ;)

Неактивен stan960

• Ветеран
-Изглежда е така,най са ми смешни тия със заравянето обратно в земята и предаването на музея -Или са откровеннни ''ушета'' или просто никога не са почувствали ква е тръпката да извадиш жълто и къв акъл ш ти дойде тогава.............................. ;) ;D

Неактивен Sprite

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 28
Колега  stan960 аз лично не съм гласувал в анкетата,но направи разлика от "предаване" и "предлагане за откупуване"..........в интерес на истината когато предложих тремиса имаше "едно парче олово" за което музея ми плати колкото поисках(без да се пазарят) на цената за която бих продал 10 тремиса. Това действие дали ме прави "уше" на полицията ? и други интересни неща мога да споделя,но не му е тук мястото....

Неактивен zempar

• Главен модератор
  • Ветеран
  • Публикации: 2201
Като ще говорим в интерес на истината аз златна монета не съм вадил, но гласувах така както бих и постъпил (продажба на момента). Ти щом имаш практика, защо не си гласувал?
Просто любопитство, да не по мислиш, че се заяждам.

Неактивен Sprite

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 28
Колега  zempar когато предложих тремиса за откупка времената бяха други, към този момент не бих рискувал да предлагам на музей, защото най-вероятно ще се наложи да го даря "доброволно" ( както е било преди 1989г.). Мога само да кажа, че със сигурност не бих го заровил обратно там където е намерен.............може би на друго място , да ми е "под носа" :) ....демек ще му променя локацията, което действие не попада по ударите на закона :)

Неактивен stan960

• Ветеран
-Абе така се случи че и по миналата година макар и не пряк свидетел участвах в такава откупка от Музея-Равностойноста в пари не беше нищо особено, колкото два три тривиални семиса или тремиса -Всичкото това мина даже с участието или по скоро под наблюдението както щете го наречете на човек от службите -Така че приятелю Sprite и преди и сега очевидно има такава практика обаче тя не важи за всички -Сега кой какъв се явява под знаменателят наш човек друг въпрос................................. ;) :)

Неактивен kaviros

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 115
-Изглежда е така,най са ми смешни тия със заравянето обратно в земята и предаването на музея -Или са откровеннни ''ушета'' или просто никога не са почувствали ква е тръпката да извадиш жълто и къв акъл ш ти дойде тогава.............................. ;) ;D
Бат Стане, тръпката си е тръпка, но най-сигурно е в римската касичка.

Неактивен rupko

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 9
намен пък сте ми по-интересни тия дето много се интересувате- какво ще направя,къде и т. н ...дали вие не сте ушета ?Прав е човека,римската каса е най-сигурна...