Автор Тема: На какво разтояние от могилата е древното селище?  (Прочетена 30376 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3272
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
Re: На какво разтояние от могилата е древното селище?
« Отговор #30 -: Септември 24, 2013, 10:26:14 pm »
Тази тема е в "Хоби история" , мисля че на много хора е интересен този въпрос за разположението на могилите и разни други въпроси свързани с тях. Но да знаете че я следим и няма да допуснем да се превърне в рецепта за иманярщина.
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен stan960

• Ветеран
  • Публикации: 934
« Отговор #31 -: Септември 25, 2013, 07:55:45 am »
Не става и въобще на въпрос за развиване на темата към посока иманярщина особено с уклон Тракийски могили,за всеки що годе грамотен човек е повече от ясно че те точно са най ценните археологически паметници на културата в БГ-При открити и реставрирани а това значи и отворени за посещения могили това от къде е входът на дромуса би трябвало да е обществена тайна за всеки запознат с посоките или имащ в ръцете си компас,така че заради това не схванах изведнъж избухналите подозрения-Още повече мисля тук деца предполагам не пишат така че всеки си носи отговорноста за това което е избрал да прави ако въобще е имал и на ум такова нещо.ps.-Драги ми Петроний мисля съм го казвал и преди  що такъв ник на римски ерудит и поет пък по некой път такава ограниченост бе баце-След като ходиш да детектиш би трябвало много добре да знаеш че по някой път даже и да си да речем на пройзволно място можеш да откриеш кви ли не още неща освен капачките, и кво прайм тогава....................
« Последна редакция: Септември 25, 2013, 08:00:38 am от stan960 »

Неактивен Deroni

• Старши потребител
  • Публикации: 374
« Отговор #32 -: Септември 25, 2013, 12:45:29 pm »
Има ли информация за тракийските могили в нашите съседни държави,не съм срещал досега някакви новини за техните паметници.

Неактивен Bobi31

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 94
  • What's up doc?
« Отговор #33 -: Септември 25, 2013, 12:56:56 pm »
Има ли информация за тракийските могили в нашите съседни държави,не съм срещал досега някакви новини за техните паметници.
В Турция има много, даже повече от колкото тук и всъщност тези могили са си наши. Така, че не е зле родолюбиви българи да спасят каквото е останало и да го върнат в България.

Неактивен pirata29

• Старши потребител
  • Публикации: 432
  • Късмет на всеки
« Отговор #34 -: Септември 25, 2013, 01:04:11 pm »
абе тока ако почнеш да копаеш могили си престъпник
пък там направо ще те обесят
Успех на всички

Неактивен GALBA

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 147
Животът е твърде кратък за да се съобразяваш с всички!!!  GALBA
„Който не може да атакува мисълта, напада мислещия.“ (Пол Валери, 1871–1945 г.)

Неактивен stan960

• Ветеран
  • Публикации: 934
« Отговор #36 -: Септември 25, 2013, 04:09:38 pm »
Одриското царство се е простирало почти до пролива,за това че и троянците са вероятно тракийско или родствено на траките племе се знае и говори и пише доста в последно време -Така че като изключим Анадола прайсторията на останалата част от Турция е доста свързана с Тракия.За прабългарите и българите се знае че сме стигали и усядали до Одрин и околията му дори по Турско време та и след Освобождението-потвърждава се от картите на Българската екзархия който се припокриват с тези на Сан Стефанска България което значи че тези територий са били населени с етнически българи-Така че колега България и българите имат доста общо с някой части на Турция.