Автор Тема: На какво разтояние от могилата е древното селище?  (Прочетена 30342 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен stan960

• Ветеран
  • Публикации: 934
Re: На какво разтояние от могилата е древното селище?
« Отговор #15 -: Септември 24, 2013, 12:26:29 pm »
 -Повечето неща и подробности ги има  изнесени в книги а те не знам да са обявени за специално ползване -Както и информацията по въпроса която можеш да добиеш от нета-Изглежда некой хора тук развиват параноя или се правят на по праведници от  папата -То голема тайна това от коя югоизточна посока ще е този вход...........................-Между другото колеги на 28 септември в цял свят се чества "Международният ден на правото да знам"тоест достъпа до информация е право на всеки и никой няма право да ти го отнема или спира така че айде стига с тая политика на щрауса че е смешно вече.ps.Колегаа изв. братле ама ако просто си беше дал труда да напишеш в търсачката на Гоглето-Вход на дромуса при тракийските могили немаше да има нужда да задаваш неудобни въпроси и да разтреперваш съня на некой хора тук..................

търсачката на Гоглето;-Вход на дромоса при тракийските могили
« Последна редакция: Септември 24, 2013, 12:36:02 pm от stan960 »

Неактивен Petronii

• Ветеран
  • Публикации: 771
« Отговор #16 -: Септември 24, 2013, 12:57:34 pm »
-Повечето неща и подробности ги има  изнесени в книги а те не знам да са обявени за специално ползване -Както и информацията по въпроса която можеш да добиеш от нета-Изглежда некой хора тук развиват параноя или се правят на по праведници от  папата -То голема тайна това от коя югоизточна посока ще е този вход...........................-Между другото колеги на 28 септември в цял свят се чества "Международният ден на правото да знам"тоест достъпа до информация е право на всеки и никой няма право да ти го отнема или спира така че айде стига с тая политика на щрауса че е смешно вече.ps.Колегаа изв. братле ама ако просто си беше дал труда да напишеш в търсачката на Гоглето-Вход на дромуса при тракийските могили немаше да има нужда да задаваш неудобни въпроси и да разтреперваш съня на некой хора тук..................

търсачката на Гоглето;-Вход на дромоса при тракийските могили

Е чак сега няма да можем да спим през деня, дано довечера ми дойде съня  :)
Значи за теб ако е нормално и имаш опит в тази работа, не означава че всички са така. Това ако не се лъжа е форум за металдетектинг и тахника свързана с него, а не липсват хора, които се опитват да очернят това хоби.
 Ако повече ти харесват могилите, създай такъв форум свързан с това, копаене , откъде са входовете и къде да развързвате стоката от тях, евентуално може и да си организирате трафик на цигари и накркотици, защото е доходно, не вярвам да си имаш проблеми, нали има свобода на информацията  :)
« Последна редакция: Септември 24, 2013, 01:06:47 pm от Petronii »

Неактивен stan960

• Ветеран
« Отговор #17 -: Септември 24, 2013, 01:48:14 pm »
-То по некой път и ти пишеше убави работи ма в последно време като гледам изглежда нещо ти са повреди от отвътре та дращиш сал бълвоч -Кво има от това че човекът попитал чудя са що още не си отлетел до РУ-то да го докладваш и после а не забрайш и мене а ма споменеш кат информатор на информацията която никак не са нрави на конете с капаци или на търсачите на капачки за буркани,на бирени капачки и въобще на всекъкви капачки  какъвто си ти-Как обаче ша обясниш че там дето одиш за капачки а си металдетектиш за хоби  случайно под краката ти са оказала римска керамика  ша ми е много интересно да разбера или ти кат информатор са ползваш с привилегий....
?..

Неактивен hresteslaw

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 18
« Отговор #18 -: Септември 24, 2013, 02:25:36 pm »
Еи хора живеем в свободни времена ,какъв е тоя страх и параноя,няма нищо престъпно в това да питаш нещо ,за което искаш да научиш,никои не е тръгнал да рови,разкопава и да краде,че чак за затвори заговорихте...Всяка тема донякъде е провокативна,защото ви провокира да отговорите,не разбирам защо някои думи за вас всяват страх или не знам и аз .....Единсвено питах защото като пътувам с влак се виждат много могили и ми е интересно дали просто мястото е било свещено или случаино избрано, а сега са вече в нивите със слънчоглед .Не вадете единични думи и не си ги преиначаваитее :) :)

Неактивен pirata29

• Старши потребител
  • Публикации: 432
  • Късмет на всеки
« Отговор #19 -: Септември 24, 2013, 02:27:45 pm »
стан не се ядосвай
въпроса го зададох от чисто любопитство
и аз не съм много съгласен да се бомбят могилите
ама е факт
моето мислене е че все едно някой да отиде да разкопае гроба на баща ми
 :(
благодаря за инфото на всички
Успех на всички

Неактивен vvarbanov

• Ветеран
  • Публикации: 1284
  • Вар Баний
« Отговор #20 -: Септември 24, 2013, 03:00:36 pm »
Братята Шкорпил имат книги за могилите,не мога да намеря линка сега.Както каза Стан информацията не само не е секретна ,но има и могили които са отворени за посещения. ;)

Неактивен pirata29

• Старши потребител
  • Късмет на всеки
« Отговор #21 -: Септември 24, 2013, 03:05:45 pm »
здравей колега върбанов
нещо да споделиш от личния си опит и знания за тези толкова страшни могили
Успех на всички

Неактивен stan960

• Ветеран
« Отговор #22 -: Септември 24, 2013, 03:54:39 pm »
-Нема кой знае кво за споделяне освен че могилите в северна  България са един тип а тези в южна са друг по масивен модел -Изглежда вярванията и обичайте са малко по различни в интерпретирането им от различните тракийски племена или просто идва от факта че одрисите са били доста по добре финансово от съседите си-Другото което си е лично мое мнение е че този обичай в по разкошната му форма е може би привнесен от вън и след това потракийчен така да се каже,също като с прословутите ритони който се оказва са били широко разпространени  в древна Персия.................-А колкото до информацията има литература по въпроса и тя е по съвременна от тази на братята Шкорпил но не ми се рови сега из библиотеката пък и повечето книги качих на тавана щото в днешно време никой не чете което е доста жалко и връща съзнанието на основната част от населението в средновековието на Инквизицията но може би такъв е планът и целта на днешните управляващи ..........
« Последна редакция: Септември 24, 2013, 04:08:06 pm от stan960 »

Неактивен vvarbanov

• Ветеран
  • Публикации: 1284
  • Вар Баний
« Отговор #23 -: Септември 24, 2013, 05:42:33 pm »
здравей колега върбанов
нещо да споделиш от личния си опит и знания за тези толкова страшни могили

Преди още да стана иманяр не знаех че ме мързи да копая.След това вече беше късно да се откажа.Не съм копал могили не защото ми е било жал за някоя ,ами защото много труд има докато се изкопае.А пък най често нищо няма в тях.Сега мога да се хвана да ударя някоя.Но само ако Божидар Димитров копае,Веждито да изхвърля пръста, Цветанов да пази да не дойде някой ,а аз само да проверявам табана.И каквото намерим аз да го разделя.
Сещам се някои истории с тези могили но днеска не ми се пише.Някой друг път.  ;D;D

Неактивен pitbul

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 109
« Отговор #24 -: Септември 24, 2013, 09:04:56 pm »
Обади се да донеса чадър,маса,и нещо на масата,че тия докато копаят
да не скучаем :) :) :) :) :)

Неактивен pirata29

• Старши потребител
  • Късмет на всеки
« Отговор #25 -: Септември 24, 2013, 09:09:35 pm »
:)
Успех на всички

Неактивен Petronii

• Ветеран
  • Публикации: 771
« Отговор #26 -: Септември 24, 2013, 09:38:31 pm »
-То по некой път и ти пишеше убави работи ма в последно време като гледам изглежда нещо ти са повреди от отвътре та дращиш сал бълвоч -Кво има от това че човекът попитал чудя са що още не си отлетел до РУ-то да го докладваш и после а не забрайш и мене а ма споменеш кат информатор на информацията която никак не са нрави на конете с капаци или на търсачите на капачки за буркани,на бирени капачки и въобще на всекъкви капачки  какъвто си ти-Как обаче ша обясниш че там дето одиш за капачки а си металдетектиш за хоби  случайно под краката ти са оказала римска керамика  ша ми е много интересно да разбера или ти кат информатор са ползваш с привилегий....
?..

Ти па сигурно си казал нещо умно и полезно някога, вечна опозиция срещу всеки и всичко. Аз за разлика от тебе правя разлика между гроб/гробница и всичко останало без надзор в земята и ничие, нямам други скрупули та да се вторачвам само в капачки от буркани и лимонада.
А иначе ако видя някой да търбуши е възможно да алармирам, обаче бъди спокоен, за теб няма нужда да споменавам, защото сигурно си все още щатен/нещатен служител на милицията, такова животно бивш няма.
За другия "специалист" , много е елементарно някой да твърди, че докато пътувал, за първи път :D видял могила и му станало интересно и вместо да потърси в интернет и литературата информация, си прави труда да се регистрира във форум за металдетектинг, в който почти няма дискусии на тази тема .
Малко е странно да се прави аналогия в тази връзка,видите ли , тези са специалисти по разкопаването им, и то особено от човек за първи път видял могили, е това ако не е елементарно, не знам за нещо друго, с какви конкурси ги намират тези , ми е чудно. :)

Неактивен Plamen

• Старши потребител
  • Публикации: 384
« Отговор #27 -: Септември 24, 2013, 09:42:22 pm »
За могилите не знам,ама некрополите са на неголямо разстояние от едно селище на място което е огрято от слънцето през целия ден.Поздрави.

Неактивен GALBA

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 147
« Отговор #28 -: Септември 24, 2013, 09:47:06 pm »
?..
:)
« Последна редакция: Септември 24, 2013, 09:55:42 pm от GALBA »
Животът е твърде кратък за да се съобразяваш с всички!!!  GALBA
„Който не може да атакува мисълта, напада мислещия.“ (Пол Валери, 1871–1945 г.)

Неактивен Bobi31

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 94
  • What's up doc?
« Отговор #29 -: Септември 24, 2013, 09:48:20 pm »
Ееее, ама стига сте спамили темата, де! Кви са тези намеци за ченгета и милиция? Дори и да има милиционери /полицаи/ то не е лошо да четат и пишат във форума, защото това са хора с опит и от тях може да се научат интересни истории, а и те има какво да научат в професионален план. Така, че не е лошо държавата да слуша и чете, а още по-добре е и ако споделя с нас ;D
За колегите запалени по конспирациите може да се пусне отделна тема и всеки да си сподели подозренията за това кой кой е и за кого работи.