Автор Тема: ВДИ-калкулатор  (Прочетена 249775 пъти)

0 Потребители и 8 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен gun

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 677
Re: ВДИ-калкулатор
« Отговор #60 -: Декември 25, 2011, 05:47:30 pm »
Абе колега Бушон  това което го държиш случаино да не е моето  ;D ;D ;D ;D ;D
Така сега  да минем на въпроса на снимката която пускам трите кръкчета в червено трябвали да са свързани

Неактивен бушон

• Тестова група
  • Старши потребител
  • *
  • Публикации: 484
« Отговор #61 -: Декември 25, 2011, 05:58:23 pm »
на снимката която пускам трите кръкчета в червено трябвали да са свързани

Здравей, gun!
не не, тия връзки са за случай на вътресхемно програмиране, демек, когато процесорът е запоен на платката и не може да се извади и трябва да се програмира на место. Обаче, доколкото успях да видя, ти си имаш отделна платка за програмирането, така че - нищо никъде недей да свързваш, освен проца към програматора.
И още, направи скриншот след като избереш процесора и заредиш HEX-а, непосредствено преди програмирането, а също и направи един скриншот непосредствено след края на програмирането.  :)

Неактивен gun

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #62 -: Декември 25, 2011, 06:12:15 pm »
Ок,ще направя снимки и и преди да започне програмирането и след това.Но сега ще направя първо нова платка за програмиране на PIC процесора защото тази не ми харесва ;)А и ще ти открадна идеята  за ВДИ платката защото ми хареса как си свързал диспрея за платката и че голимината и е колкото дисплея .Но аз няма да използвам пвоите микто елементи.Поради причината че немога да ги запоя за платката.То при мен е като вица за автомонтьорите от Перник за тях всичко което се развива със клуч по малък от 22 е нано технологий

Неактивен бушон

• Тестова група
  • Старши потребител
  • *
« Отговор #63 -: Декември 25, 2011, 06:34:50 pm »
Хахаха, колега gun ще ти спестя някои душевни терзания, относно открадването на идеята за платката,  :) можеш да използваш спокойно всичко, което ти душа сака...

Неактивен gun

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #64 -: Декември 25, 2011, 10:55:22 pm »
Огромни благодарности но аз само ми хареса идеята за голимината на платката и начина на захващане към дисплея само това ще крадна ;)

Неактивен qwertyus

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 76
« Отговор #65 -: Декември 25, 2011, 11:44:47 pm »

Здравей,бушон. Има ли предимство използването на микроконтролер PIC16F690  на мястото на PIC16F88 , и ако има в какво се състои ?Има ли разлика при програмирането на двата микроконтролера ?

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3272
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #66 -: Декември 26, 2011, 12:21:38 am »
Правим темата важна, защото имам чувството че от тук ще започне масова дигитализация  на металдетекторите правени в България 8)
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен бушон

• Тестова група
  • Старши потребител
  • *
« Отговор #67 -: Декември 26, 2011, 12:01:52 pm »
Има ли предимство използването на микроконтролер PIC16F690  на мястото на PIC16F88 , и ако има в какво се състои ?

Здравей, qwertyus
Има, даже две предимства: повече изводи и по-ниска цена. :)

Има ли разлика при програмирането на двата микроконтролера ?

Има.

Неактивен Toros

• Старши потребител
  • Публикации: 273
« Отговор #68 -: Декември 26, 2011, 12:45:17 pm »
Правим темата важна, защото имам чувството че от тук ще започне масова дигитализация  на металдетекторите правени в България 8)

Не знам дали ще стане масова дигитализацията, но темата определено е интересна и определено е крачка напред в правилната посока.

Колега Gun, хайде давай, довърши проекта! Аз непрекъснато чета темата с надежда, че ще видя как най-после си успял. Това ще е сигнал за мен да почна и аз да вървя по същия път.

Колега Бушон има ли значение какъв ще е е дисплея, освен характеристиката му 128х64 двуредов. Гледах в сайта на "Електронинвест" - имат такива дисплеи, но не знам дали всеки би подхождал. Имат с подсветка и без подсватка. Имат и такива на които подсветката се регулира.
Втори въпрос към колегата Бушон: Този програматор https://www.constructor.bg/mk/Programator.htm     ще свърши ли работа?

Неактивен бушон

• Тестова група
  • Старши потребител
  • *
« Отговор #69 -: Декември 26, 2011, 01:31:24 pm »
Колега Бушон има ли значение какъв ще е е дисплея, освен характеристиката му 128х64 двуредов.

Дисплеят не е 128х64, а 16х2 - произволен съвместим с Hitachi HD44780.

Втори въпрос към колегата Бушон: Този програматор https://www.constructor.bg/mk/Programator.htm     ще свърши ли работа?

От подобен програматор е по-голяма вероятността да получиш хемороиди, преди да си успял да програмираш нещо смислено.

Неактивен Toros

• Старши потребител
  • Публикации: 273
« Отговор #70 -: Декември 26, 2011, 04:26:08 pm »
Дисплеят не е 128х64, а 16х2 - произволен съвместим с Hitachi HD44780.

От подобен програматор е по-голяма вероятността да получиш хемороиди, преди да си успял да програмираш нещо смислено.
Ммммм....Дааа! Явно съм много далече от истината. Няма да мога да се справя сам и по-добре да не опитвам. Явно ще се върви в посока на закупуване на готова платка с програмиран чип от английския сайт. На колегата Gun продължавам да му стискам палци да успее.

Неактивен gun

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #71 -: Декември 26, 2011, 04:30:18 pm »
Саега немога да го запиша :( виж какво става

Неактивен бушон

• Тестова група
  • Старши потребител
  • *
« Отговор #72 -: Декември 26, 2011, 04:39:49 pm »
Явно ще се върви в посока на закупуване на готова платка с програмиран чип от английския сайт.

Добро решение, само имай предвид, че дисплеят не влиза в комплекта, трябва да се поръча допълнително.

Неактивен бушон

• Тестова група
  • Старши потребител
  • *
« Отговор #73 -: Декември 26, 2011, 04:44:51 pm »
Саега немога да го запиша :( виж какво става

Да, дава грешка още на първия адрес на програмната памет.
Иначе, като гледам, файлът е зареден правилно, значи проблемът е във връзката между проца и програматора. Като ми остане време ще се опитам да ти нарисувам връзките по-натурално, за да е сигурно, че там няма грешка.

Неактивен gun

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #74 -: Декември 26, 2011, 04:51:52 pm »
ок ,благодаря :)