Автор Тема: Важно - как да пуснем обява  (Прочетена 11015 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен admin

 • Администратори
 • Нов потребител
 • *****
 • Публикации: 49
Важно - как да пуснем обява
« -: Януари 15, 2012, 12:44:58 am »
Администрацията на форум металдетектинг не е посредник, или гарант  за сделките между потребителите в тази секция, и не носи отговорност за претърпени материали щети от купувачи или продавачи.

Тази тема е за общи правила как да ползваме секцията "купувам - продавам".
 Колеги, добре формулираната и информативна обява в тази секция е единствено във ваша помощ да продадете апарата си. Честа практика е да се пусне обява примерно от този тип: "Продавам едикакво си, 250 лева". Веднага след това при проявен интерес следват запитвания за снимки, години, има ли гаранция и т.н. при което често темата отива към разправии и офтопик което е във вреда и за продавач, и за евентуален купувач. Какво е важно като пускате тема:

1. Формулирайте добре заглавието.
Имайте предивд че колкото е по-пълно заглавието, толкова по-голям е шанса хората да попаднат на вашата обява. Много от евентауалните купувачи за вашия апарат може изобщо да не знаят за форума, а да извършват търсене в гугъл. Обява от типа "продавам Minelab Explorer" може да бъде открита много по-лесно, отколкото от обява със заглавие "продавам апарат"

2. Опишете модела на апарата, неговата възраст, има ли гаранция, техническо състояние, външен вид.
Много добре знаете че в мобиле.бг например изобщо не можете да пуснете обява ако не въведете задължителните елементи в описанието. Тук се стремим да не ви затрудняваме, тъй като много хора нямат опит с боравенето с форуми, затова обявите сме ги оставили да се пускат като обикновени теми макар че можем да закупим лиценз за специализиран скрипт. Постарайте се все пак да бъдете информативни и да дадете нужното описание на апарата който продавате.

3. Пуснете снимки.
Имайте предвид че евентуалния купувач може да не се е занимавал досега с търсене, и да не е запознат с различните модели апарати. Снимките ще му спестят допълнително проучване за какъв модел металотърсач става дума, а покрай проучването може да попадне на обява на друго място и да го загубите като клиент. Също така снимките са важни за потвърждаване на външния вид на апарата. Обяснения от типа "ами той е на 6 месеца, какво да го снимам" не се приемат. Един апарат може да е 6 месеца но да е с лош външен вид причинен от лошо стопанисване или други подобни.

4. Напишете цена.
За това няма какво да говорим, като отидем в магазина не питаме продавачките колко струва всяко едно нещо, нали?

5. Дайте информация за контакт.
Много важно нещо. Посочете как ви е най-удобно да комуникирате -  Skype, e-mail, телефон, лични съобщения. Ваш е избора какво ще посочите но данни за контакт трябва да има.

За купувачите:
Колеги, това е секция купува - продава, а не за ревюта на апарати. Ако желаете да обсъдите например как апарата работи на минерализация или на колко "хваща" един лев, по-добре отворете тема в горните форуми ако няма такава. За продавача минерализация може да означава едно, а за купувача съвсем друго, и темата да отиде към офтопик което не е желателно.
« Последна редакция: Януари 15, 2012, 05:39:29 am от admin »

Неактивен muhlio21

 • Редовен потребител
 • **
 • Публикации: 91
Re: Важно - как да пуснем обява
« Отговор #1 -: Януари 15, 2012, 12:45:26 pm »
аз мисля че си предостатъчно изчерпателен

Неактивен deso

 • Тестова група
 • Ветеран
 • *
 • Публикации: 543
Re: Важно - как да пуснем обява
« Отговор #2 -: Януари 21, 2012, 05:58:50 pm »
Нещо също много важно трябва да се добави ,на  вниманието на Псевдо куповачите.Въздържаите се да давате мнения в обяви в
 които реално не сте затересовани от предлагания продукт.Апсолютно излишна е вашата намеса.
 
С изключение на случеи когато трябва да се извести за нелоялен продавач или неисправност на предлагания уред

поздрави
« Последна редакция: Януари 21, 2012, 08:37:32 pm от zempar »

Неактивен toten

 • Нов потребител
 • *
 • Публикации: 7
Re: Важно - как да пуснем обява
« Отговор #3 -: Май 03, 2012, 08:48:51 pm »
как да изтрия обявата която съм пуснал мерси предварително

Неактивен zempar

 • Главен модератор
 • Ветеран
 • *****
 • Публикации: 2188
Re: Важно - как да пуснем обява
« Отговор #4 -: Май 03, 2012, 09:17:59 pm »
най - лесно е като ползваш опцията "информирай модератор" и там да пишеш какви промени искаш , дали да бъде изтрито само пост или цялата обява , или в обявата да пуснеш нов пост с искане за изтриване на обявата

 


click tracking

---

Powered by EzPortal