Forum > Рамки, кантари

White's ТМ808

(1/3) > >>

kodokan:
TM808  е металдетектор , предназначен за търсене на по-големи метални предмети в земята на по-голяма дълбочина.Той със сигурност не е създаден с цел търсене на монети, което често е причина, за да не е предпочитан апарат от търсачите. Въпреки това, в резултат на един прост тест ще разберете , че след като сте овладели  техниката на търсене , вие може да получите от TM808  много повече, отколкото изглежда на пръв поглед.   

Повечето металдетектори - тип кантар имат две кутии в дизайна за създаване на полюси - едната е разположена в предната част и другата отзад, както и колан, придържащ устройството по време на търсене.   Тази система работи добре в равнините, но не е идеална за търсене в горите и на хълмист терен.    TM808 използва само една кутия(ел.блок) с голяма антена в предната част и друга антена отзад .Дръжката е разположена върху кутията. Струва ми се, че този дизайн е много по-практичен - много по-лесно е да се придържа устройството за дръжката, вместо с колан. В допълнение, основното тегло на металдетектора е в средата, а не е разпределно  в две противоположни  страни -   голямо преимущество, особено когато се търси в планинските райони.
TM808 е много лесен за използване, има 3 потенциометъра - грунд баланс,  трешолд,сигнал баланс и превключвател за автоматично следене на грунд баланса(автоматична и ръчна настройка на прага на сигнала), копче на дръжката за грундиране на апарата и малък цифров датчик, който служи за индикация на батерията и индикация за интензитета на сигнала.

kodokan:
TM808 също така  е лесен за настройване. Има   "бързи" настройки, но за най-добри резултати е необходима фина настройка на самия уред, която отнема много малко време. Имайте в предвид, когато апаратът е настроен за максимална чувствителност, той може "да усети" и всички метали, които могат да се пренасят от потребителя. Например, ако имате малка лопатка в другата ръка, то  детекторът ще полудее! Може би е добре да има още един човек до вас по време на тестовете, който да носи лопатата. Другият вариант е с лопатка, която не е метална, не съм позвал такава, ако има колега с впечатления за такава лопатка ще помоля да помогне.

imperio:
Кодо обясни и за разликата между старите и новите версии, специално за опцията за засичане на кухини. Мисля че ще е интересно за тези които се интересуват от този апарат. Между другото ето един клип от пробите които руснаците са правили  на ТМ 808 и Fisher Джемини

http://www.youtube.com/watch?v=67Y4YuJ1XFc

ZTDMP:
Ето три мануала на по-старите версии.

imperio:

--- Цитат на: ZTDMP в Май 22, 2011, 11:02:33 pm ---Ето три мануала на по-старите версии.

--- Край на цитат ---

Мерси, два от мануалите ги нямаше в базата на metaldetectings.com  :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия